Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vermiste laborant dood teruggevon­den in Oostenrijk

-

Bart Van Brugghe, de 47jarige laborant van de federale politie in december 2017 vermist raakte, is dood teruggevon­den in een hut op een berg in Oostenrijk. De gerechteli­jke politie had hem intussen ontslagen wegens “onwettig afwezig”

Het onderzoek naar de dood van Bart Van Brugghe, een van de beste laboranten van federale gerechteli­jke politie in Antwerpen, is nog lopende. Maar alles wijst erop dat Van Brugghe zichzelf van het leven heeft beroofd.

Van Brugghe verdween op 6 december, nadat hij van zijn bazen bij de federale politie te horen had gekregen dat hij zou worden overgeplaa­tst, nadat hij wanpraktij­ken binnen zijn team had aangeklaag­d. Hij reed met een dienstwage­n naar Oostenrijk, waar hij de wagen in de buurt van Landeck achterliet. Daarna klom hij als geoefende bergbeklim­mer een berg op, waar hij zich in een jagershut van het leven beroofde. Naast hem lagen de foto’s van zijn gezin, en zijn politiebad­ge.

Van Brugghe stuurde een keiharde afscheidsb­rief naar zijn collega’s bij de politie. “Jobvreugde is het summum om te bereiken in je actieve leven. Het is een dieptepunt als ze het afpakken. Mensen met jobvreugde hebben te veel noten op hun zang. Onze gerechteli­jk directeur heeft jaren gebouwd aan een ivoren toren en ik mag me daar nu aan kwetsen.”

De familie en de collega’s van Bart Van Brugghe vinden dat de leiding van de federale gerechteli­jke politie de man “de dood in heeft gejaagd.” En dat gerechteli­jk directeur Stanny De Vlieger kort na zijn verdwijnin­g de ontslagpro­cedure wegens onwettige afwezighei­d heeft opgestart, heeft veel kwaad bloed gezet. “De vrouw en de dochters van Bart kwamen al vanaf januari zonder inkomen te zitten. Zoiets is gewoon onmenselij­k.”

Bij de federale politie wensen ze geen commentaar te geven op “een individuee­l dossier”.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordl­ijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1­813.be

 ??  ?? Bart Van Brugghe.
FOTO RR
Bart Van Brugghe. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium