Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog twee keer winnen en we zijn gered”

-

Na de 23 zege op Witgoor is SintJob bijna zeker van het behoud in eerste provincial­e. Zat de ploeg twee weken geleden nog in zak en as na een dramatisch­e nul op vijftien, dan oogt de situatie na twee zeges op rij plots heel wat rooskleuri­ger.

Het moet gezegd: Sint-Job had de laatste twee weken ook wat geluk dat de andere resultaten meezaten. Maar goed, na de promotie vorig seizoen via de eindronde mogen de Zoerselnar­en zich stilaan opmaken voor een verlengd verblijf in eerste provincial­e.

“Ja, de zege op Witgoor zijn echt wel drie bonuspunte­n”, zegt Bjorn Genar. “Oké, de Kempenaars hadden na Nieuwjaar nog maar één keer gewonnen, maar in de heenronde hadden ze ons toch serieus pijn gedaan. Op de zege was weinig aan te merken. De 2-3 zege was volledig verdiend. Kort na de rust kwamen we op 0-3, daarna kregen we het nog moeilijk. In de slotminuut moesten we zelf nog rekenen op onze doelman Ristovic, die met een sublieme redding de 2-3 zege over de streep trok.”

Een driepunter die Sint-Job dus zo goed als de redding opleverde.

“Antonia, onze volgende tegenstrev­er, volgt nu al op vijf punten en we hebben nog een wedstrijd tegoed. Als we nog twee keer kunnen winnen, zijn we zo goed als gered. We hebben ook meer zeges. Als we zondag opnieuw weten te winnen, ziet het er echt wel goed uit.”

Zelf kon Genar voor de tweede keer op rij scoren. “De laatste weken ben ik duidelijk gegroeid. Ik hoop dit niveau nog een tijdje aan te houden. Het is toch altijd leuk om je doelpuntje mee te pikken. Zeker als dat ook de zege oplevert.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium