Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn altijd in onszelf blijven geloven”

Andreas Kliché en Kontich houden derde keer op rij de nul

- FREDDY KOOPMAN

Kontich lijkt de laatste weken haast onverslaan­baar. Op OG Vorselaar pakten Andreas Kliché en co al hun vierde zege op rij. En misschien nog knapper: in de laatste drie wedstrijde­n hield geelrood telkens de nul. “We kunnen ontspannen voetballen en dan zijn we tot veel in staat”, zegt Kliché.

“In de eerste helft waren we veel beter dan Vorselaar”, zegt Kliché. “We kregen tijd en ruimte om rustig de opbouw te verzorgen. Na de rust was er meer evenwicht, maar uiteindeli­jk hebben we geen enkele kans weggegeven. Onze zege was dan ook dik verdiend.”

De knappe Kontichse reeks begon eind januari met een zege tegen Rapid Leest. Daarvoor had geel-rood er een periode vol kommer en kwel opzitten. Sinds eind november had het vijf matchen op rij niet meer kunnen winnen. Wat heeft volgens Kliché de kentering ingeluid? “Tijdens onze dip zijn we altijd blijven geloven in onszelf. Dat harde werk heeft gerendeerd. Door die goede reeks staan we ook alleen op kop in de derde periode. Al is het als verdediger toch vooral plezant dat we nu al drie matchen op rij de nul weten te houden.”

Door het verlies van Berg en Dal, Oppuurs, Heikant en Witgoor deed Kontich meteen ook een prima zaak in het klassement. Het staat opnieuw vijfde. “Maar we leggen onszelf geen druk op. We kunnen in de rest van het seizoen ontspannen voetballen en dan zien we wel waar we uitkomen.”

Zelf begon Kliché het seizoen als rechtsacht­er, maar nu speelt hij toch al enkele weken centraal in de verdedigin­g. “Samen met Jonas Somers. Ik ben tevreden over mijn seizoen, maar durf me geen vaste waarde noemen. Door de grote concurrent­ie ben ik ook al eens op de bank beland. Onze coach is dan ook niet bang om te schuiven met posities. Zijn manier van werken motiveert de spelers. Ook de reserven krijgen steeds zijn vertrouwen en dat houdt de groep scherp.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Andreas Kliché (rechts) stopt Jorne Van Genechten af in de match tegen Witgoor.
FOTO GOYVAERTS Andreas Kliché (rechts) stopt Jorne Van Genechten af in de match tegen Witgoor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium