Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil alles even een plekje geven” Trainer Cisse Severeyns doet seizoen niet meer uit bij Westmalle

- TOM VAN CAELENBERG­E

Het sportieve bewind van Cisse Severeyns loopt vervroegd af bij Westmalle. Daags na de 01 zege op Nieuwmoer trokken bestuur en coach de stekker uit de samenwerki­ng. “Het was mijn bedoeling om het seizoen uit te doen, maar we sluiten het hoofdstuk best nu gewoon af”, vertelt Severeyns.

Het was al langer geweten dat Severeyns (50) aan zijn laatste seizoen bezig was aan de Schepersdi­jk. Dat de coach er nu toch vervroegd een streep onder trekt, kwam dan ook als een verrassing. “Ik had het seizoen graag uitgedaan, maar dat is geen optie meer. Omdat er onenigheid is met een klein deel van het bestuur, heb ik uiteindeli­jk zelf beslist om de samenwerki­ng met onmiddelli­jke ingang op te zeggen”, zegt Severeyns, die bijna vijf jaar lang op post was in Westmalle. Eerst twee jaar als speler, daarna tweeënhalf seizoen als trainer. “Afscheid nemen is nooit plezant. Toch blik ik met een tevreden gevoel terug op de voorbije periode. Het is niet altijd even gemakkelij­k geweest, maar ik heb het graag gedaan. Ik ben ook blij dat ik mijn laatste twee seizoenen als speler bij Westmalle heb beleefd. Toen ik vijf jaar geleden toekwam, bedroeg het leeftijdsv­erschil met de tweede oudste speler van de ploeg twaalf jaar. Daarachter gaapte al een kloof van zeventien jaar en meer. Toch klikte het heel goed met al die jonge gasten. We eindigden een keer tweede en een keer vierde. De voorbije seizoenen bereikten we twee keer na elkaar de eindronde.”

Ook dit jaar mag Westmalle opnieuw de eindronde ambiëren, meent Severeyns. “De ploeg is maar enkele puntjes van de eindrondep­laatsen verwijderd. Onlangs nog wonnen we van de leider en speelden we gelijk tegen de tweede. Het is absoluut nog niet gedaan voor Westmalle. De eindronde halen zou een hele prestatie zijn. Er zijn vorig jaar acht jongens vertrokken. En met Ruben Gilops is er eigenlijk maar één speler bijgekomen. Glenn Smet en Lorenzo Vaca Bautista hebben we nooit echt in stelling kunnen brengen. Door school- en andere verplichti­ngen waren de A-ploeg en de B-ploeg de jongste tijd genoodzaak­t om samen te trainen. Dat is geen ideale situatie. Wat nu? Ik probeer alles even een plekje te geven. Ik ben ook nog met twee ploegen aan het praten. Sowieso genieten familie en werk voorrang”, aldus de gewezen Belgische topschutte­r.

Kenn Moris neemt volgend seizoen over

Ondertusse­n zit ook het bestuur van Westmalle niet stil. De club anticipeer­de meteen op het vertrek van Severeyns. “Ik denk dat het vuur aan beide kanten wat uitgedoofd was”, reageert voorzitter Leo Correwijn. “We beginnen volgend seizoen aan een nieuw hoofdstuk, met een nieuwe trainer. Dat wordt Kenn Moris, momenteel nog jeugdtrain­er van de nationale U16 bij Beerschot Wilrijk. Tot dan springt T2 Fabrice Buls in als depanneur.”

 ?? FOTO DBA ?? Cisse Severeyns. Dan toch een vervroegd afscheid als coach van Westmalle.
FOTO DBA Cisse Severeyns. Dan toch een vervroegd afscheid als coach van Westmalle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium