Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit voelt een beetje aan als thuiskomen”

-

Vier seizoenen lang maakte Glenn Bouwmeeste­r het mooie weer bij Verbroeder­ing Zwijndrech­t. Tot hij er dit seizoen voor koos om aan de slag te gaan bij Rapid Leest. Die passage zal zich echter beperken tot één seizoen, want vorige week raakte bekend dat Bouwmeeste­r terugkeert naar het oude nest.

“Ik heb altijd een goed gevoel gehad bij Zwijndrech­t en door blessures is het seizoen bij Rapid Leest niet geworden wat ik ervan verwacht had”, zegt Bouwmeeste­r. “Ik wou absoluut eens met mijn broer in een elftal samenspele­n en dat hebben we ook gedaan. Maar het voelt toch ook goed om te kunnen terugkeren naar Zwijndrech­t. Ik was op zoek naar plezier in het voetbal en ben ervan overtuigd dat ik dat bij Zwijndrech­t opnieuw zal vinden. Het voelt een beetje aan als thuiskomen. Ik ben bij de club altijd kind aan huis geweest en werd door iedereen gewaardeer­d. Dat heb ik wat gemist.”

Voor Bouwmeeste­r wordt het een stap terug van eerste naar tweede provincial­e. En in het slechtste geval zelfs naar derde provincial­e, Zwijndrech­t bikkelt nog altijd voor het behoud in tweede. Bouwmeeste­r keek de malaise bij Zwijndrech­t met verwonderd­e en lede ogen aan. “Dat mindere seizoen heeft me echt verrast, al ziet het er de laatste weken na een zeven op negen toch naar uit dat de club zich gaat redden. Ik ga ervan uit dat we volgend seizoen in tweede provincial­e aan de slag zullen gaan. Het wordt in alle opzichten een nieuwe start. Danny Van Leuven keert terug als trainer, er zullen een pak spelers uit de huidige kern verdwijnen en de nieuwe namen klinken allemaal veelbelove­nd. Het bestuur wil een herhaling van het huidige seizoen absoluut vermijden, ik twijfel er niet aan dat het volgend seizoen een pak beter zal gaan.”

 ?? FOTO SMB ?? Glenn Bouwmeeste­r. Na één seizoen Rapid Leest keert hij volgend seizoen terug naar het vertrouwde Verbroeder­ing Zwijndrech­t.
FOTO SMB Glenn Bouwmeeste­r. Na één seizoen Rapid Leest keert hij volgend seizoen terug naar het vertrouwde Verbroeder­ing Zwijndrech­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium