Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eindronde mag ons echt niet meer ontglippen”

- (jp)

Dankzij een overtuigen­de 07 overwinnin­g op het veld van Wijnegem telt Hoboken als tweede nu al vijf punten voorsprong op de nummer drie in het klassement. De eindronde kan Mohcine Zoubeir en co nog moeilijk ontglippen.

Met nog maar eens een hattrick deed Mike Verlinden tegen Wijnegem opnieuw van zich horen, maar ook Zoubeir pikte een doelpuntje mee en was daar uiteraard erg tevreden mee.

“We hebben nog maar eens bewezen dat we offensief erg sterk staan”, zegt Zoubeir. “Zelf zit ik dit seizoen al aan acht doelpunten en veertien assists, al ben ik niet de enige die zulke cijfers kan voorleggen. Heel onze voorhoede is erg efficiënt. Dat is de kracht van Hoboken.”

Al had Zoubeir zelf natuurlijk ook niet verwacht dat zijn ploeg met 0-7 zou gaan winnen in Wijnegem.

“Wijnegem is toch een goed voetballen­de ploeg, maar we scoorden al snel de 0-1 en toen daarna hun doelman in de fout ging en we nog voor de rust de 0-3 konden scoren, was de wedstrijd meteen gespeeld.”

Omdat Tisselt punten liet liggen, bedraagt de kloof met de nummer drie in het klassement intussen vijf punten. “De eindronde mag ons echt niet meer ontglippen. Of we nog mogen hopen op de titel? Ik vond ons in de heenwedstr­ijd tegen VV Duffel echt de betere ploeg. Als we hen kunnen kloppen en ze laten nog ergens een steek vallen, dan zou het nog kunnen. Maar goed, we mogen sowieso al spreken van een geslaagd seizoen. Vergeet niet, vorige seizoen speelden we nog kampioen in derde provincial­e. Het is niet evident om een jaar later en een reeks hoger meteen opnieuw mee te doen voor de prijzen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium