Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blij dat ik eindelijk mijn waarde kan tonen voor de ploeg”

-

In de strijd om de titel heeft Rumst er sinds het begin van de terugronde een extra wapen bij. Hugo Nunes Soares stond zondag tegen FC Katelijne B voor het eerst in de basis en was meteen goed voor een hattrick bij de 04 zege.

Een schorsing van zes maanden hield Hugo Nunes Soares dit seizoen eerst lange tijd aan de kant. En tot overmaat van ramp liep de 24-jarige aanvaller ook nog een knieblessu­re op.

“Gelukkig is die ellende allemaal achter de rug, zodat ik eindelijk mijn steentje kan bijdragen in de zoektocht naar de titel”, zegt Nunes Soares. “Door die blessure kon ik niet trainen, maar na de winterstop was ik dan toch fit genoeg om in de kern te zitten. De eerste weken moest ik me tevredenst­ellen met vijf invalbeurt­en, tot ik zondag voor een eerste keer mocht starten en meteen drie keer kon scoren. Op die manier kon ik mijn waarde voor het team tonen. Dankzij de zege blijven we aan de leiding staan en ziet het er nog steeds goed uit om aan het einde van het seizoen de titel te halen. Al blijven Lippelo, SC Mechelen en Wintam te duchten concurrent­en.”

Zes jaar geleden verhuisde Nunes Soares vanuit Portugal naar België. “Nederlands spreken lukt me nog niet zo goed, maar ik ken wel enkele woorden en op het veld versta ik wel de meeste voetbalter­men. Mijn broer, die ook in het elftal staat, is de taal wel machtig en helpt me vaak.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium