“Wedstrijd die we zo snel mogelijk moeten vergeten”

- (fko)

Een pijnlijke zondag is het geworden voor Alberta Schilde. De ploeg van coach Johan Van Eyndhoven ging niet alleen met 32 onderuit, maar vooral: het eindigde de match slechts met acht spelers na drie rode kaarten.

Maar zelfs met zijn achten bleven de spelers van Alberta Schilde strijden voor een punt. Vlak voor tijd wisten ze zelfs nog te scoren. Bij de Schildenaa­rs was de scheidsrec­hter na afloop de gebeten hond.

“In het begin van de match kregen we een terechte strafschop tegen”, zegt coach Johan Van Eyndhoven. “Halfweg de eerste helft slikten we dan onze eerste rode kaart. Dockx moest van het veld na een lichte fout in de eigen zestien. Gelukkig kon onze doelman de strafschop die erop volgde wel stoppen.”

Toch zou het dan nog allemaal echt moeten beginnen voor Van Eyndhoven en co. “Na een uur werd De Raedt uitgeslote­n. Fel overdreven, vond ik. Die fout verdiende slechts geel. Met negen werd het dan moeilijk, maar we zijn blijven knokken. Tot Cornand tien minuten voor tijd van het veld moest, nadat hij zuiver de bal speelde. Onze keeper pakte zelfs ook nog die tweede strafschop en met liefst drie man minder wisten we nog de 3-2 te scoren. Het is heel zuur om op deze manier te verliezen. De ref had niet zijn gelukkigst­e wedstrijd en het werd alleen maar erger toen onze supporters zich verbaal begonnen te roeren. We moeten dit zo snel mogelijk vergeten. Hopelijk gaan mijn spelers ook niet te lang geschorst zijn. We hebben iedereen nodig.”