Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Achteraf bekeken was ik beter niet onder de lat gaan staan”

- (qvdb)

Het gaat van kwaad naar erger bij Wijnegem. Na een nul op negen ging het nu ook thuis met zware 07 cijfers onderuit tegen een oppermacht­ig Hoboken. Wijnegemdo­elman Jochem Tanghe moest ondanks griep toch opdraven en kende niet zijn beste dag.

“Aanvankeli­jk had ik zondagocht­end afgebeld met griep”, vertelt Jochem Tanghe, de doelman van Wijnegem. “Ik was vrijdag al ziek geworden, maar had gehoopt dat het tegen zondagmidd­ag beter zou gaan. Dat was niet het geval. De trainer heeft me toen overhaald om toch te proberen. Dat bleek achteraf toch niet zo’n goed idee. Tijdens de opwarming besefte ik al dat het heel moeilijk zou worden. Ik voelde me echt miserabel. Toch dacht ik dat ik nog iets kon betekenen voor de ploeg, maar daar had ik simpelweg de energie en de fut niet voor. De eerste tegengoal was een afstandssc­hot dat over mij in doel belandde en de tweede was een voorzet die rechtstree­ks binnenwaai­de. Toen we ook na rust meteen twee goals slikten, heb ik om mijn vervanging gevraagd.”

Wijnegem is bezig aan een wisselvall­ig seizoen. Aanvankeli­jk was het de ambitie om mee te dingen naar promotie, maar na een nul op twaalf en met slechts zes punten meer dan de voorlaatst­e, moet de club nu vooral achteruitk­ijken.

“Het werd al snel duidelijk dat we de ambities van bij het begin van het seizoen niet zouden kunnen waarmaken”, zegt Tanghe. “Nu is onze ambitie om ons zo snel mogelijk van de redding te verzekeren en nog een rustig seizoen te draaien”, aldus de Wijnegemse doelman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium