Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Titel is voor Dragons of Watducks”

Red Lion Loïck Luypaert voorspelt bij hervatten van competitie nog een spannende tweestrijd

- JAN BRYS

Na een lange winterslaa­p is ook de hockeycomp­etitie sinds vorig weekend uit zijn winterslaa­p ontwaakt. Leider Watducks en dichtste achtervolg­er Dragons wisten meteen hun wedstrijd te winnen. Volgens Red Lion Loïck Luypaert zal de titelstrij­d zich tussen beide clubs afspelen.

“Ik gok dat Watducks, Dragons, Racing en Leopold de play-offs spelen”, zegt Luypaert. “Ik denk dat Watducks de reguliere competitie als eerste zal afsluiten. Er zijn geen onderlinge duels meer tussen Dragons en Watducks en de jongens uit Waterloo zullen hun voorsprong van drie punten niet meer uit handen geven. Met die eerste plaats in de reguliere competitie zouden ze ook al zeker zijn van een plaats in de Euro Hockey League volgend seizoen.”

Luypaert, die zelf enkele jaren het mooie weer maakte bij Dragons, ziet zijn ex-club de halve finale tegen Racing spelen.

“En dan zie ik Dragons wel winnen. Ja, ik denk dat we opnieuw naar een logische finale gaan tussen Dragons en Watducks. Die finale zal dan een dubbeltje op zijn kant worden. Dragons is altijd titelkandi­daat, zij kunnen pieken op het juiste moment. In de finale zal de vorm van de dag een belangrijk­e rol spelen. Vorig seizoen staken de Brasschate­naren er met kop en schouders bovenuit. Dat is dit seizoen niet meer het geval. Nee, het zal erom spannen.”

Extra jaartje Braxgata

Zelf is de inmiddels 26-jarige Luypaert met zijn club Braxgata aan een moeilijk seizoen bezig. De jongens uit Boom moesten lange tijd vijf basisspele­rs missen en dat had zo zijn gevolgen. “De play-offs zijn voor ons niet meer haalbaar. Alleen als we een quasi foutloze terugronde afleggen, maken we nog een kans. Maar we beseffen goed genoeg dat dat bijna onmogelijk is. Met soms een halve juniorenpl­oeg hebben we wel enkele goede wedstrijde­n gespeeld. We kregen ook nooit meer dan drie doelpunten binnen.”

Ondanks de iets mindere prestaties heeft de Red Lion, die zijn carrière ooit startte bij het Lierse Herakles, het wel naar zijn zin in Boom. Zo speelt hij ook volgend seizoen al zeker voor Braxgata. “Het is een ambitieuze club. Ik hoop dat we volgend seizoen wel kunnen meedoen voor de playoffs. Ook bij de Red Lions voel ik me goed. Ik ben al enige tijd een vaste waarde. Al blijft het hard werken om je plaatsje in de selectie te behouden.”

 ?? FOTO CARLO COPPEJANS ?? Loïck Luypaert. Hij maakt met Braxgata zelf nog maar een waterkans op een plaatsje in de playoffs.
FOTO CARLO COPPEJANS Loïck Luypaert. Hij maakt met Braxgata zelf nog maar een waterkans op een plaatsje in de playoffs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium