Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Immosector is tuk op senioren

Oudere verkopers willen door ervaren makelaar worden geholpen

-

De vastgoedse­ctor is een van de kampioenen in de tewerkstel­ling van oudere mensen. Bijna één op de tien werknemers is ouder dan zestig jaar. “Dit beroep is fysiek dan ook niet zo zwaar. Veel klanten hebben graag oudere makelaars”, klinkt het.

Luc Missotten (62) is vastgoedma­kelaar bij Immo Point, dat verschille­nde kantoren heeft in de provincie Antwerpen. “Ik moet niet op mijn knieën zitten en geen zware toestellen opheffen. Een zestiger kan deze job dus probleemlo­os blijven uitoefenen”, zegt Luc.

“Maar het is wel tijdsinten­sief. Je moet tot in de late uurtjes klaar staan voor klanten. Zaterdagwe­rk is geen uitzonderi­ng.”

“Er werken ook veel jonge mensen bij Immo Point, maar oudere klanten appreciëre­n het als ze door iemand van hun leeftijd worden geholpen.”

“Als iemand een dure villa wil verkopen, zullen we altijd een oudere makelaar op dat dossier zetten. Want wie dure woningen verkoopt, heeft meestal een gevorderde leeftijd. Oudere klanten vinden het doorgaans beter om door iemand met ervaring te worden verder geholpen. Een makelaar van zestig jaar straalt maturiteit uit.”

Wim Peleman van de Antwerpse vastgoedma­kelaar First Immo benadrukt dat de sector niet voor doetjes is. “Dit is geen fysiek zware arbeid, maar emotioneel is het soms lastig”, zegt Wim Peleman. “Veel mensen doen hun huis weg door een scheiding, een overlijden of omdat ze geldzorgen hebben. Makelaars moeten kunnen omgaan met menselijke problemen.”

 ?? FOTO RR ?? Luc Missotten is vastgoedma­kelaar bij Immo Point.
FOTO RR Luc Missotten is vastgoedma­kelaar bij Immo Point.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium