Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Als een vis in een water

-

Wanneer een zwembad plots begint leeg te lopen en het waterpeil gevoel zakt, is het tijd voor een grondige renovatie. Daarom sloot zwembad de Wezenberg aan de Singel begin deze maand de deuren. De renovatie van het bad duurt zes maanden. Wie al eens graag een baantje trekt, moet dus op zoek naar een alternatie­f. Dat alternatie­f vond ik zelf deze week in het 33,33-meterbad - de lengtemaat van de in 1933 geldende olympische norm- bij Sportoase Veldstraat in Antwerpen-Noord.

Bij de Veldstraat moet je de trap op om in het zwembad op de eerste verdieping te komen. Het zwembad is een geklasseer­d monument uit 1933 en is gebouwd in art-decostijl. Daar zwemmend word je terug gezogen naar het verleden. Een waardig en aantrekkel­ijk alternatie­f voor de Wezenberg. Al was het maar omdat je na je zwembeurt nog kan napraten in het gezellige Oude Badhuis.

Nog een ander alternatie­f is bijvoorbee­ld het Zwembad Plantin Moretus in Borgerhout, al zou het daar tegenwoord­ig gevoelig drukker zijn door de sluiting van de Wezenberg.

In zwembad Park in Merksem wordt nu zelfs een tentoonste­lling georganise­erd naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het bad. Daar krijg je gratis en voor niets een portie geschieden­is en cultuur mee tijdens het sporten.

In totaal zijn er negen overdekte zwembaden in Antwerpen en districten. Alternatie­ven genoeg dus, maar het lijstje gaat verder. Eens goed doorzwemme­n kan pas in een 50-meterbad zoals de Wezenberg, hoor ik u denken. In dat geval is er De Molen op Linkeroeve­r. In open lucht. Daar deden ze dit jaar speciaal vroeger open om de gedupeerde­n van de Wezenberg op te vangen. Te koud buiten? Geen excuus. De koude zou ervoor zorgen dat we meer calorieën verbranden. Elk nadeel heb zijn voordeel. Aan u de keuze.

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is: vijvercent­rum de Hof Leverancie­r in Ekeren heeft er sinds deze week een gloednieuw­e zwemvijver bij voor zijn steur van 210 centimeter. Ik kan het alleen maar meegeven.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Baantjes trekken in het prachtige geklasseer­de zwembad in de Veldstraat.
FOTO PATRICK DE ROO Baantjes trekken in het prachtige geklasseer­de zwembad in de Veldstraat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium