Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Elk stukje extra natuur is hier welkom”

Architecte Caroline Van Menxel is fan

- (jaa)

Caroline Van Menxel woont met haar gezin in een rijwoning in de wijk Deuzeld, op een steenworp van De Boer. Ze is in blijde verwachtin­g van een groendak, gemaakt bij de ‘buren’.

“We zijn er bij onze verbouwing steeds van uitgegaan dat we een groendak zouden plaatsen. Elk stukje extra groen is in dit verstedeli­jkte stuk Schoten is meegenomen”, vertelt de architecte.

“Vanop onze hoger gelegen ver- diepingen kijken we ook vaak neer op dat platte dak. Dat het straks water tegenhoudt en dat het ons huis beter isoleert, is meegenomen. Onze verbouwing is ingrijpend en het groendak was geen prioriteit. Deze groepsaank­oop komt dus op een goed moment. De combinatie van de interessan­te prijs en het gewaarborg­de toezicht op een kwalitatie­f aanbod vanuit de gemeente en Natuurpunt, maakt het voor ons makkelijk en interessan­t.”

“We houden rekening met een investerin­g van om en bij 1.400 euro, waarvan we bijna de helft kunnen recuperere­n via gemeenteli­jke subsidies. Enkele jaren geleden namen we ook al deel aan de lokale groepsaank­oop voor zonnepanel­en.”

Idealisten

De architecte draagt duurzaamhe­id ook beroepshal­ve hoog in het vaandel. “Ik zal een groendak altijd aanbevelen”, aldus Van Menxel. “Ik mag ze de laatste tijd gelukkig vaker intekenen. Meer en meer gemeenten gebruiken een groendak bij grotere projecten. Al merk ik bij particulie­ren dat het toch vooral nog idealisten zijn die ervoor kiezen.”

 ?? FOTO JAN AUMAN. ?? Caroline Van Menxel met haar kinderen Arthur (6) en Frida (3) op het voorlopig nog zwarte dak van hun woning in de Schotense wijk Deuzeld. Maar dat zal straks groen kleuren.
FOTO JAN AUMAN. Caroline Van Menxel met haar kinderen Arthur (6) en Frida (3) op het voorlopig nog zwarte dak van hun woning in de Schotense wijk Deuzeld. Maar dat zal straks groen kleuren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium