Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Herman Soons is niet meer

- (spe)

Vorige week donderdag, 15 maart, overleed Herman Soons na een slepende ziekte. In het Antwerpse volleybalm­ilieu, maar ook ver daarbuiten, was Herman een gekende en gerespecte­erde figuur.

Soons maakte furore als trainer van de meisjes van Jong Edegem. Met die ploeg stond hij haast jaarlijks in de finale van de Beker van Antwerpen. Toen hij de overstap naar de buren van Mortsel maakte, zette hij die traditie verder. Vandaar dat Herman Soons de bijnaam ‘Mister Beker van Antwerpen’ kreeg opgespeld.

Met de meisjes van Mortsel bereikte hij overigens het hoogste niveau. Nadien, het moet ondertusse­n zo’n zestien jaar geleden zijn, maakte hij de overstap naar Amigos Zoersel, waar hij eerst als trainer, later als ploegbegel­eider van de vrouwen optrad.

“Ik heb urenlang met hem over volleybal gepraat”, zegt Bert Van der Auwera, ex-trainer van Amigos Zoersel, die Herman drie jaar als ploegbegel­eider aan zijn zijde had. “Dan reden we naar alle uithoeken van het land om te scouten en discussiee­rden we in de auto urenlang over volleybal. We verschilde­n vaak van mening en als we het eens dreigden te worden, zochten we wel iets waar we het niet eens over waren. Dat gebeurde steeds in een sfeer van wederzijds respect. Hij was overigens meer dan een ploegbegel­eider. Hij was voor mij een ontzorger. Hij zorgde voor de ontvangst van de scheidsrec­hters, assisteerd­e bij de scouting en sprong overal in waar er handen te kort waren.”

“Herman was maniakaal met volleybal bezig en liet het spelletje nooit los. Ik was het volleybal enkele jaren geleden beu, maar hij niet. Zo lang hij kon, was hij altijd in de sporthal te vinden. Het volleybal en vooral Amigos verliest een aimabele man met een uitgesprok­en visie op volleybal.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium