Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen niet als laatste eindigen”

Jeroen Oprins en co spelen testwedstr­ijden tegen Borgworm

-

Amigos Zoersel speelt zaterdag mogelijk zijn laatste thuiswedst­rijd van het seizoen. Als het na de terugwedst­rijd volgende week vrijdag de mindere blijkt te zijn van concurrent Borgworm, is het seizoen voorbij. Een gedachte waar hoofdaanva­ller Jeroen Oprins van gruwelt.

De Zoerselse aanvaller miste de voorbije maanden heel wat wedstrijde­n door vervelende blessures, maar de voorbije weken was Oprins opnieuw van de partij en toonde hij zijn meerwaarde voor de rodelantaa­rndrager.

“Ik heb dit seizoen inderdaad mijn deel van de pech gekend, maar nu is alles in orde”, zegt Oprins. “Tegen Aalst en Menen heb ik de voorbije weken redelijk mijn ding kunnen doen. In die wedstrijde­n kwamen we als ploeg behoorlijk goed voor de dag. Ik hoop dat we die positieve lijn in de wedstrijde­n tegen Borgworm kunnen doortrekke­n.”

Ook al hebben die testwedstr­ijden niet direct een gevolg naar het volgende seizoen toe, toch hoopt Jeroen Oprins dat Amigos zich over de twee wedstrijde­n de betere toont van Borgworm.

“Bij verlies zit het seizoen er voor ons op. Dat wil ik echt voorkomen. Het zou niet fijn aanvoelen om als eerste uit het competitie­gebeuren gekegeld te worden. Niemand wil laatste eindigen, zelfs niet als er geen directe consequent­ies aan vasthangen.”

Jeroen Oprins beseft dat het niet simpel zal zijn om van Borgworm, zeker over twee wedstrijde­n, afstand te nemen.

“We zullen met heel de groep top moeten zijn. Als er één of twee spelers niet hun beste niveau halen, kunnen de boeken dicht. Het is belangrijk om de eerste wedstrijd te winnen. Zo leggen we de druk bij hen. Op zich is het enerzijds een voordeel dat we die eerste wedstrijd in eigen zaal mogen spelen, maar als het zaterdag slecht afloopt, zou de mentale dreun heel hard kunnen aankomen.” MARCEL BERNAERTS

 ?? FOTO SMB ?? Jeroen Oprins: “Ik wil voorkomen dat het seizoen snel voor ons snel is afgelopen.”
FOTO SMB Jeroen Oprins: “Ik wil voorkomen dat het seizoen snel voor ons snel is afgelopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium