Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gelukkig is sfeer nog prima”

Gert Bonné en Oxaco BVC veroordeel­d tot testmatche­n

- (mabe)

De mannen van Oxaco BVC zijn sinds vorig weekend rekenkundi­g zeker dat ze testwedstr­ijden om het behoud zullen moeten spelen als ze zich willen handhaven in tweede divisie. Een scenario dat begin dit seizoen niemand had verwacht.

De collegeplo­eg legde dit seizoen op zijn zachtst gezegd een bizar parcours af. Gert Bonné en co wonnen amper vier wedstrijde­n: twee tegen rode lantaarn Haacht, twee tegen koploper Hofstade-Zemst.

“Het is inderdaad merkwaardi­g”, zegt Bonné. “Al zijn er voor die tegenvalle­nde resultaten wel verzachten­de omstandigh­eden in te roepen. Zo hadden we het voorbij weekend op de positie van hoofdaanva­ller drie spelers nodig. Reden: de eerste twee vielen uit met blessures. Zo was het altijd wel iets. Maar ondanks alles is de sfeer in de ploeg nog prima.”

Oxaco startte het seizoen nochtans schitteren­d met een overwinnin­g tegen Hofstade-Zemst. Bonné: “Dat was niet toevallig een van de weinige matchen waarin we over een volledige ploeg beschikten. En we speelden toen ook wel een uitzonderl­ijk goede wedstrijd. Nadien werd het allemaal wat minder. Echt weggespeel­d werden we niet vaak, alleen slaagden we er maar niet in om punten te pakken. En dus staan we nu op die elfde plaats. Daardoor zijn we nog niet zeker van het behoud en volgen er testwedstr­ijden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium