Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was een speciaal moment”

Sofie Hendrickx wint met Namen eerste Belgische Cup

- (cpm)

Sofie Hendrickx versloeg zaterdag in Vilvoorde met Namen Waregem met 51-73 in de finale van de Beker van België. “Dit is de eerste keer dat ik de Beker van België win”, aldus de 31-jarige Antwerpse.

De eerste Final Four van de Beker van België bij de vrouwen was voor Namen een groot succes. Zaterdag wipte het favoriet en bekerhoude­r Castors Braine. Meteen de eerste nederlaag voor de Waals-Brabantse ploeg in twee jaar.

“Die overwinnin­g tegen Castors gaf ons uiteraard een boost voor de finale”, zegt Sofie Hendrickx, die in de halve finale met een driepunter in money time Namen mee naar de zege leidde. “In de finale waren we favoriet, maar je moet het nog altijd afmaken. Na de studierond­e waren we de beste ploeg. We pakten na een collectiev­e sterke prestatie dan ook verdiend de Belgische beker.”

“Voor mij was het een speciaal moment, want op mijn 31ste is het pas mijn eerste Belgische Cup. Ik won met Sint-Katelijne-Waver de Belgische titel, maar voor een eerste bekertriom­f was het wachten tot vorige zaterdag.”

De Antwerpse is, net als bij de Belgian Cats, aanvoerder van Namen en mocht dan ook als eerste de Belgische Cup in de lucht steken.

“De eerste prijs van dit seizoen is binnen. Of wij nu met Namen favoriet zijn voor de titel? Neen, helemaal niet. Castors Braine blijft de te kloppen ploeg. Wij willen ons nu plaatsen voor de halve finales van de play-offs. Eens we daar zijn, kunnen we onze ambities verder bepalen”, aldus Sofie Hendrickx, die eind mei met de Belgian Cats in China de voorbereid­ing op het WK (22-30 september in Tenerife) aanvat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium