Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerst wil ik nog mee naar tweede klasse promoveren”

Andreas Rojas Palma trekt straks een jaar lang de wereld rond

- LUDO HENDRICKX

Fellows Ekeren heeft zich na een schitteren­de 77-82 zege op het veld van Basket Willebroek opgewerkt naar een gedeelde tweede plaats. Promotie komt weer in zicht voor de selectie van coach Tom Van Den Bosch. Floorleade­r Andreas Rojas Palma heeft er in ieder geval alle vertrouwen in.

“We zitten na een vijf op vijf in een positieve flow”, aldus Rojas Palma. “Lommel is kampioen, dat is al zeker. Wij hebben hard moeten werken om de tweede plaats te pakken en willen die dan ook niet meer afgeven. Op Willebroek speelden we een pittige, leuke derby die we verdiend wonnen. We hebben nu alles in eigen handen. We spelen nog twee keer thuis, tegen Guco Lier en Tongeren. Op de laatste speeldag moeten we nog naar staartploe­g Bornem. Het mag niet meer mislopen. De wedstrijd tegen Guco zal de sleutelmat­ch worden, denk ik.” Promotie is dus een reële droom voor Fellows, zeker nu er door het stoppen van Soba een extra plaats vrijkomt in tweede klasse. “De club is klaar voor een stap hogerop, denk ik. Onze coach is in ieder geval heel ambitieus. En de groep wil promoveren, daar mag je vanop aan.”

Wat wel zeker is: Andreas Rojas Palma zal er volgend seizoen bij Fellows niet bijlopen. “Ik verlaat Fellows niet, daarvoor speel ik hier te graag, maar ik ga een wereldreis maken van een jaar. Ik wil dit al een tijdje absoluut doen. Het was geen gemakkelij­ke beslissing, maar het is nu of nooit. Doe ik het niet, dan heb ik er later misschien spijt van. Ik heb Chileense roots en heb in Chili nog veel familie wonen. Mijn vriendin zal in stukjes meereizen. Ook voor haar wordt het een hele ervaring. Maar eerst wil ik nog mee naar tweede klasse promoveren.”

Overname Antwerp Dynamics

Fellows kwam de afgelopen week ook extra sportief in het nieuws door de overname van Antwerp Dynamics uit eerste provincial­e. “Het is een vrij logische beslissing”, zegt Fellows-voorzitter Jan Van Gastel. “Het was te verwachten dat het verhaal van Dynamics ooit zou stoppen, want de club heeft geen jeugdspele­rs. Er zitten bij hen veel ex-leden van Fellows, zowel bij spelers als bestuur. De onderhande­lingen waren dan ook op twee avonden volledig afgerond.”

“Veel oudere spelers van hen waren van plan te stoppen na dit seizoen. We wachten gewoon af of die op hun beslissing terugkomen. Anderen worden ingewerkt in Fellows B (waarschijn­lijk eerste provincial­e,

red.) ter vervanging van Christof Aertssen en Jef Verswijver, die de club verlaten. Dynamics B wordt dan weer Fellows C in tweede provincial­e. Ook in de derde reeks gaan we met twee ploegen aan de slag. Probleem zal zijn om voldoende uren in de sporthal vrij te krijgen voor de trainingen. In de weekends is er geen probleem om alle wedstrijde­n in te plannen.”

Ook met de eventuele promotie zit Jan Van Gastel in het hoofd. “Er is nog veel onduidelij­kheid. We zijn ingeschrev­en voor de play-offs, maar dat is het dan. Zijn er licentievo­orwaarden voor stijgers uit derde klasse? Wat zijn de modaliteit­en om te mogen stijgen? Doen de ploegen die niet willen stijgen mee aan de play-offs? Allemaal open vragen. Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Onze kern is wat ouder en sterker geworden en met Philip Peeters en Matthias Bessems hebben we al twee goede aanwinsten binnengeha­ald.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/ ?? Andreas Rojas Palma aan het werk tegen Basket Willebroek.
FOTO GOYVAERTS/ Andreas Rojas Palma aan het werk tegen Basket Willebroek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium