Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze leegloop is spijtig en hadden we niet verwacht”

Coach Karl Lambrechts wil volgend seizoen eerste ploeg en juniores combineren

- (luhe)

Soba B strijdt in tweede landelijke nog steeds om de degradatie te vermijden. Ondertusse­n dreigt een leegloop bij de Kielse club. Verschille­nde spelers tekenden al bij een andere ploeg. Zaterdag krijgt Soba B leider Vabco Mol op bezoek.

“Leuk is anders, dat moet ik toegeven”, zegt Dirk Van Son, bestuursli­d van Soba. “Het stoppen van Soba A in tweede klasse was een logische beslissing. De financiele druk was te hoog. We willen wel met onze B-ploeg verder in tweede landelijke. We waren ervan overtuigd dat de meeste jongens zouden blijven en dat we met hen verder konden, aangevuld met enkele doelgerich­te versterkin­gen. Maar we stellen vast dat de jeugd geen geduld meer heeft. Als je dan vraagt waarom ze weggaan, zeggen ze dat er zo veel onzekerhed­en zijn. Heb toch eens een beetje vertrouwen, zeg!”

“We moeten nu op zoek naar extra versterkin­gen. Liefst sluiten we jongens aan die een verleden bij of een connectie met Soba hebben. Als we elk jaar tien vreemde gezichten moeten halen, hoeft het voor mij ook niet meer. Eigen mensen krijgen nu prioriteit. Ik heb al spelers gevonden die willen komen, maar het probleem bij de aanwerving­en is dat we door die twee belachelij­ke forfaits nog niet weten in welke reeks we volgend

seizoen spelen (Soba B kreeg twee forfaits aangesmeer­d omdat de wedstrijdb­laden van twee matchen niet op de bond zouden toegekomen zijn,

red.). Hopelijk krijgen we zo snel mogelijk zekerheid.”

Coach Karl Lambrechts is in ieder geval nog heel strijdlust­ig.

“We waren verdorie gered, maar nu moeten we nog vol aan de bak. Ik wil leider Vabco Mol zaterdag in ieder geval het vuur aan de schenen leggen. Lukt dat niet, dan moeten we de twee laatste matchen, tegen Lommel en rode lantaarn Fellows B, winnen. We staan positief ten opzichte van Malle, dus moeten we dezelfde resultaten halen als zij (Soba B heeft één winstmatch meer, red.). Het vuur en de passie is er in ieder geval nog bij mijn spelers. Gelukkig kunnen we in de drie laatste matchen op sterkhoude­rs Stig Rongé en Vincent Van Den Berghe rekenen.”

Lambrechts blijft ook volgend seizoen coach van Soba.

“Ik zou graag de eerste ploeg en de landelijke juniores combineren. Beide ploegen lopen door elkaar, dan is het logisch dat je ze alle twee coacht. Spijtig van die leegloop bij ons, dat hadden we niet verwacht. Nu moeten we op zoek naar extra versterkin­gen. Sommige juniores kunnen we doorschuiv­en, maar we hebben toch nog wat ervaring nodig. Tweede landelijke is een mooie reeks en daar zou ik dan ook graag in blijven werken.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Karl Lambrechts.
FOTO GOYVAERTS Karl Lambrechts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium