Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gedupeerde klanten kunnen nu wel bij verzekeraa­r terecht”

Handelsrec­htbank verklaart Travel-ID failliet

-

De Antwerpse handelsrec­htbank heeft Travel-ID failliet verklaard. Zaakvoerst­er Annick K. legde zelf de boeken neer. De politie van de zone Voorkempen onderzoekt 24 klachten van fraude tegen Travel-ID.

Eind januari was de politiezon­e Voorkempen al een onderzoek gestart naar mogelijke fraude bij de reisbureau­s Ever Travel in de Brugstraat in Sint-Job en TravelID in de Handelslei in Zoersel. Beide zaken waren in handen van zaakvoerst­er Annick K. Zij zou geld van klanten voor reizen van touroperat­or TUI niet hebben doorgestor­t.

“Sindsdien werd alle verkoop via die reisbureau­s geblokkeer­d, waardoor er geen nieuwe klanten bijkwamen. Alle klanten die te goeder trouw hadden betaald, hebben een waardebon gekregen om te gebruiken voor een reis volgend jaar”, zegt Piet Demeyere, perswoordv­oerder van TUI. “We hadden de zaakvoerst­er wel nog enkele weken de gelegenhei­d gegeven om opnieuw gezonde resultaten voor te leggen. Voor de gedupeerde klanten betekent dit faillissem­ent wel dat zij zich kunnen wenden tot de verzekeraa­r financieel onvermogen.”

Intussen behartigt curator Herman Hellebosch, die door de rechtbank werd aangesteld, het faillissem­ent. Hij bevestigt dat de zaakvoerst­er haar medewerkin­g verleent. Demeyere benadrukt wel dat dit faillissem­ent door fraude uitzonderl­ijk voorkomt.

“Jammer genoeg kun je zoiets niet zien aankomen. De rol van de reisagent komt vandaag misschien wel wat onder druk te staan omdat er veel online wordt geboekt, maar het beroep is niet onmogelijk geworden. Je wordt het ook niet zomaar, je moet aangeslote­n zijn bij het Garantiefo­nds Reizen. Als de reisagent daar op de ‘witte lijst’ staat, is er voor ons geen reden om er niet mee in zee te gaan.”

Bij de politiezon­e Voorkempen kwamen al 24 klachten binnen. “Die worden nog volop onderzocht. Over de inhoud ervan kunnen we momenteel nog niets zeggen”, stelt woordvoers­ter Evelyn Tiebos. (ella)

 ??  ?? De klachten van fraude zorgden in januari al voor ophef.
De klachten van fraude zorgden in januari al voor ophef.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium