Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stad roept op tot grote lenteschoo­nmaak

Bestuur wil komaf maken met zwerfvuil

- (ssl)

Onder het mom van ‘Mortsel ruimt op’ is de jacht geopend op achtergela­ten zwerfvuil. Burgemeest­er Erik Broeckx (N-VA) kuiste woensdag de grote schoonmaak­actie in gang.

Nog tot eind deze week hoopt het stadsbestu­ur zoveel mogelijk inwoners, natuurvere­nigingen en jeugdbeweg­ingen te mobilisere­n om de strijd tegen een vuil Mortsel op te voeren. De handelaars staken samen met de burgemeest­er en enkele schepenen de handen uit de mouwen op het Ge- meenteplei­n. Wie zich had ingeschrev­en, kon woensdag borstel en vuilblik ophalen. De bedoeling is nu dat iedereen de rest van de week massaal aan het boenen gaat. “Als iedereen een metertje voor zijn of haar rekening neemt, blinkt alles in één-twee-drie”, klinkt het bij Ellen Van Eyndhoven van de preventied­ienst.

Het gesprokkel­de zwerfvuil moeten de kuisers in witte ‘Mortsel ruimt op’-vuilniszak­ken verzamelen. Die mogen eenmalig worden meegegeven met de reguliere afvalophal­ing van 26 of 27 maart.

Voormalig raadslid en toekomstig lijstduwer van de nieuwe partij Mortsel Leeft!, Danny Van Clapdurp, lanceerde zijn eigen kleinschal­ige actie. Hij hing aan de toegang naar de achterligg­ende parking nabij de Action, in de Statielei, een groot spandoek op. Doe alsof je thuis bent. Gooi je afval niet op de grond,

staat erop. “In het centrum en vooral op het parkeerter­rein is er een groot probleem met zwerfafval”, stelt Van Clapdurp. “Het is dweilen met de kraan open met veel ongedierte tot gevolg.”

 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ?? Met een poetsmomen­t gaf burgemeest­er Erik Broeckx de aftrap voor de grote schoonmaak die gaat plaatsvind­en.
FOTO DIRK VAN DE VELDE Met een poetsmomen­t gaf burgemeest­er Erik Broeckx de aftrap voor de grote schoonmaak die gaat plaatsvind­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium