Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voorzitter Filip Craen trekt in oktober lijst Hove Beweegt

- (lvg)

Hove Beweegt trekt met voorzitter Filip Craen als lijsttrekk­er naar de gemeentera­adsverkiez­ingen. Schepen Jo Ampe wordt lijstduwer.

“Hove Beweegt werkte de afgelopen jaren niet alleen aan een verfrissen­d programma voor een bruisend dorp, maar trok in diezelfde periode ook nieuwe bewegers aan. Begin 2016 besloten we binnen Hove Beweegt dat we moesten werken aan onszelf om ons verhaal en onze groep sterker te maken. We doopten dat toen Hove Beweegt 2.0.”, zegt voorzitter Filip Craen.

“In een niet zo ver verleden kon ik me al engageren als voorzitter van het oudercomit­é van de Rodenbachs­chool en samen bouwen aan een nieuwe dynamiek tussen ouders en de school. Vandaag probeer ik dat op een grotere schaal, voor iedereen in Hove, met de waarden van Hove Beweegt als leidraad. Met één duidelijk doel voor mij: van Hove een bruisend en verbindend dorp maken dat weer durft te dromen.”

Op de tweede plaats staat nieuwkomer Steffi Cornwell, op plaats drie gemeentera­adslid Diederik Vandendrie­ssche. “Wat ruimtelijk­e ordening betreft, heeft dit dorp nood aan een uitgewerkt­e visie met een nieuw ruimtelijk structuurp­lan. Als dat er niet komt, wordt Hove het Eldorado voor de projectont­wikkelaars. Daarnaast lanceren we met ‘Hove Fietsdorp!’ een statement om de dorpsmobil­iteit te veranderen”, zegt Vandendrie­ssche.

Jo Ampe, die vorige keer de lijst trok, duwt nu de lijst.

 ?? FOTO LVG ?? Jo Ampe, Filip Craen, Steffi Cornwell, Diederik Vandendrie­ssche.
FOTO LVG Jo Ampe, Filip Craen, Steffi Cornwell, Diederik Vandendrie­ssche.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium