Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eén bewoner wil geen polyvalent­e zaal

- (env)

Eén Kapellenaa­r heeft ‘nee’ gezegd tegen de bouw van de nieuwe polyvalent­e zaal op het Marktplein. De werken zouden op 26 maart starten, maar zijn nu voor minstens twee maanden opgeschort. Het archeologi­sch onderzoek kan wel plaatsvind­en.

Tegen de bouw van de nieuwe polyvalent­e zaal is één bezwaar binnengeko­men. “We hebben dat kunnen weerleggen, maar de inwoner heeft nu beroep aangeteken­d bij de Bestendige Deputatie”, legt burgemeest­er Dirk Van Mechelen (Open Vld) uit. De burgemeest­er begrijpt het niet echt. “Er zijn meer dan tweeduizen­d mensen komen kijken naar de maquettes van onze dorpsverni­euwing. Iedereen was enthousias­t”, stelt hij.

De bewoner van het Marktplein zou zich zorgen maken over zijn vrije uitzicht op het plein. De provincie Antwerpen heeft nu maximaal 105 dagen tijd om het beroep tegen de bouwvergun­ning te behandelen. In opdracht van de Vlaamse administra­tie start volgende week, op 26 maart, wel het archeologi­sch vooronderz­oek. Bij grote werken is zo’n archeologi­sch onderzoek wettelijk verplicht. Het staat los van de bouwvergun­ning voor de eigenlijke werken.

De Eikendreef is door het afbakenen van de werfzone voortaan langs beide zijden een doodlopend­e straat. Den Biz en jeugdhuis Zwarte Paula blijven bereikbaar. De nieuwe polyvalent­e zaal kadert in de grote dorpsherte­kening. Er komen nog nieuwe appartemen­ten op het Marktplein en vooraan op de Hoevenseba­an komen een nieuw administra­tief centrum, een nieuw dienstence­ntrum, een nieuwe Werkwinkel, woningen, een brasserie en commerciël­e ruimtes. De parking aan ’t Bruggeske gaat ondergrond­s. Waar het huidige administra­tief centrum staat, komt een nieuwe woonwijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium