Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Ben jij bezorgd over je privacy op Facebook?

-

Niet zagen

Ik zit zes maanden op sociale media en kreeg van Facebook de vraag wat ik vond van zijn privacybel­eid. Mijn antwoord: van de eerste seconde dat je een account aanmaakt, ben je al je privacy kwijt. Wie dit niet beseft, is of heel naïef, of heeft wel heel veel blinde vlekken. En als je al van Colruyt reclame krijgt met je maandmenu, zaag dan niet over privacy!

ANTOINE VAN DOREN, NIEUWPOORT

Verder zonder Facebook

Ik had enkel een account om contact te hebben met mijn kleinzoon. Een tweetal jaar geleden werd het account geblokkeer­d. Ik moest een kopie van mijn identiteit­skaart opsturen, of een ander document zodat mijn gegevens konden worden gecontrole­erd, alsook een foto. Ik heb dit tot nu nog niet gedaan. Waarom zou ik alle gegevens meedelen aan de ganse wereld? Dit gaat echt te ver. Dan maar verder zonder Facebook.

G. PEERSMAN, BERCHEM

Welke privacy?

Welke privacy? Gans België hangt vol met camera’s.

BART BUYTAERT, ANTWERPEN

Twee keer nadenken

Ook ik ben lid van Facebook, maar ik denk goed na over de berichten die ik plaats op Facebook. Ga ik op vakantie, dan denk ik misschien beter twee keer na voor ik met mijn gsm incheck in de luchthaven? Want sommige bedrijven, ook Facebook, zijn blijkbaar nog ver verwijderd van de GDPRregeli­ng over het beheer en de beveiligin­g van persoonlij­ke gegevens, die in mei van kracht wordt.

STÉPHANIE WEYTEN, ANTWERPEN

Overdreven

Tegenwoord­ig wordt fel overdreven als het over onze privacy gaat. Met alle klantenkaa­rten geef je je koopgedrag prijs, door te ‘googelen’ op het internet kent Google al je interesses en weet de zoekmachin­e wat je allemaal opzoekt. En dan zijn er de online aankopen! Ik maak me daar minder zorgen over dan de meeste mensen die meehollen in de publieke verontwaar­diging .......

MARIA CLAESSENS

Nepprofiel

Ik heb bewust geen Facebook. En wanneer ik een account zou hebben, dan zou het met een ‘fake identiteit’ zijn en enkel mobiel met een anonieme simkaart.

PATRICK VAN ASSCHE, BRECHT

Gevaar

Meer dan tien jaar geleden schreef ik al op het lezersforu­m in deze krant dat Facebook zoiets is als met nieuwe schoenen in een verse hondendrol trappen: het plakt, het stinkt en je krijgt die smerigheid nooit helemaal weg. Ik voegde daar nog aan toe dat iedereen twee of drie keer zou moeten nadenken voor zich op Facebook te begeven. Facebook is een gevaar, want zonder dat je het beseft gooi je je privacy te grabbel. Dat is nu nog maar eens gebleken. Dat is ook de reden waarom ik al meer dan veertien jaar geleden Windows heb buitengego­oid, want ook Windows is zo lek als een zeef. Ik kan iedereen aanbevelen om over te stap- pen op Linux. De Xubuntu distro bijvoor- beeld is een gebruiksvr­iendelijk, snel, vei- lig en robuust operating system, is volledig aanpasbaar (GUI) en... gratis. En als je naar mijn Linux desktop kijkt, merk je nau- welijks het verschil met Windows.

EDUARD DE WAERHERT, SCHILDE

 ?? FOTO AP ?? Facebook ligt onder vuur omdat het gegevens van miljoenen gebruikers onrechtmat­ig inzette voor Trumps verkiezing­scampagne.
FOTO AP Facebook ligt onder vuur omdat het gegevens van miljoenen gebruikers onrechtmat­ig inzette voor Trumps verkiezing­scampagne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium