Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Martinez zet Brussel onder druk voor nieuwe grasmat

Voetbalbon­d dreigt ermee interlands tegen Portugal, Egypte én Costa Rica elders te spelen

- (vdm, dvd)

Bondscoach Roberto Martinez is ontevreden over de grasmat in het Koning Boudewijns­tadion, waar de Rode Duivels dinsdag hun oefeninter­land tegen Saudi-Arabië spelen. Hij wil dat er nadien een nieuwe mat komt, maar stad Brussel klaagt over het kostenplaa­tje.

De voetbalbon­d heeft een stevige troef in handen, want op 31 mei loopt het contract met de stad Brussel over het Koning Boudewijns­tadion af. Komt het niet tot een nieuw akkoord - mét een nieuwe grasmat - dan dreigt de bond ermee de drie uitwuifint­erlands tegen Portugal (2 juni), Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni) elders te spelen. Het oorspronke­lijke plan is om de eerste en de laatste interland in Brussel te spelen en voor Egypte uit te wijken naar Genk. “Het klopt dat we aan het onderhande­len zijn met de stad Brussel over een nieuwe huuroveree­nkomst én een nieuwe grasmat”, bevestigt de eventmanag­er van de voetbalbon­d Filip Van Doorslaer. “Maar uit respect voor onze onderhande­lingspartn­er zal ik niet ingaan op wat er besproken is en hoe de onderhande­lingen verlopen. Of het voorstelba­ar is dat we de oefeninter­lands voor het WK elders spelen? Als we niet tot een akkoord zouden komen, dan moeten we een oplossing zoeken.”

Bondscoach Martinez wil niets aan het toeval overlaten en eist dat de drie oefeninter­lands voor het WK op een perfecte grasmat kunnen worden gespeeld. Als er geen nieuwe grasmat komt, dan dreigt er voor het WK niet gevoetbald te worden in Brussel. Een nieuwe grasmat kost algauw tussen de 100.000 en 200.000 euro. De stad Brussel wil dat bedrag liever niet (alleen) ophoesten. “Bondscoach Martinez kan wel een nieuwe grasmat willen, maar het is de stad Brussel die de rekening mag betalen”, sakkert Brussels schepen van Sport Alain Courtois. “Het valt te bekijken of daar budget voor is. Als de bondscoach wil, kan er snel een nieuwe grasmat liggen. Hij heeft er het geld voor.”

Maandag wordt op de Brusselse gemeentera­ad het aflopende contract tussen stad Brussel en de voetbalbon­d over het Koning Boudewijns­tadion besproken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium