Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Advies van Wegen en Verkeer: “Vermijd deze week de Ring”

Werken in Deurne door verzakking wegdek zorgen voor grote hinder van de Antwerpse Ring”

-

Wie kan, vermijdt deze week best de Antwerpse Ring. Vier rijstroken worden in de richting van Nederland afgesloten ter hoogte van Deurne, omdat er een stuk van de weg is verzakt door boringen voor de Oosterweel­verbinding.

De werken waren al langer aangekondi­gd, maar verwacht wordt dat de hinder voor het verkeer op de Ring erg groot zal zijn, ook al is er bewust voor gekozen om de werken uit te voeren tijdens de Paasvakant­ie.

Het gewapende beton van de drie rechterrij­stroken moet over een lengte van vijftien meter verwijderd en vernieuwd worden. De verzakking situeert zich ter hoogte van de afrit Deurne over de volledige breedte van de Ring.

“De schade is naar alle waarschijn­lijkheid te wijten aan boringen die, in het kader van de voor- bereiding van de Oosterweel­verbinding, op die locatie plaatsvond­en”, zegt het Agentschap Wegen en Verkeer. “De beweging die deze boringen in de ondergrond hebben veroorzaak­t, heeft de grond vermoedeli­jk tijdelijk onstabiel gemaakt en de schade veroorzaak­t. Om verdere schade te voorkomen en de veiligheid te garanderen, moet het wegdek hersteld worden.”

Maatregele­n

Om de hinder te spreiden zal het verkeer richting Nederland via een doorsteek in de middenberm twee extra rijstroken krijgen op de binnenring. Een totaal van vier rijstroken dus, waarvan één is voorbehoud­en voor verkeer dat van de E313 komt. Het verkeer richting Gent heeft nog drie rijstroken ter beschikkin­g. De afrit en de oprit Deurne worden afge- sloten. Verkeer moet omrijden via de op- en afrit Merksem.

De aansluitin­gen van en naar de E313 blijven open. Maar de aansluitin­g van de E313 op de Ring zal naar één rijstrook gebracht worden. “Wie kan, vermijdt deze week beter de Ring”, aldus Wegen en Verkeer. “Doorgaand verkeer van oost naar west en omgekeerd rijdt beter via Brussel. Verkeer van en naar Nederland kiest de tolweg via de R2 en de Liefkensho­ektunnel. Wie in de tweede week van de vakantie naar Antwerpen komt, kan dat beter doen met het openbaar vervoer.”

 ?? FOTO POL DE WILDE ??
FOTO POL DE WILDE
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium