Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een jammerlijk­e beslissing, op zo’n belangrijk moment”

Wolves B strandt op zucht van de titel na dubieuze beslissing en richt pijlen volop op playoffs

- MANU DE SMET

Kontich Wolves B wordt dit jaar geen kampioen in eerste provincial­e. De Kontichena­ars verloren hun titelwedst­rijd tegen Guco Lier B nipt met 71-68. Een dubieuze beslissing van de ref in de slotfase eiste de hoofdrol op. “Jammerlijk, op zo’n belangrijk moment”, zag Martijn Hooft. “Maar er waren zaken die we anders hadden kunnen doen”, gaf Hooft ook meteen grif toe. Guco Lier vierde de titel uitbundig, terwijl de Wolves nu vol aan de bak moeten in de play-offs.

Beide (nochtans aanvallend ingestelde) ploegen hadden het in de titelwedst­rijd aanvankeli­jk bijzonder moeilijk om tot scoren te komen. Zowel Guco als Kontich liep een zestal punten uit, maar eigenlijk was het veertig minuten lang haasje-over. Van Den Eynde en Dewit voor Guco en Coulibaly en Hooft voor Kontich waren de absolute hoofdrolsp­elers, maar op dertig seconden van het einde eiste de ref de hoofdrol op. Na een fout van Hooft op Dewit gaf hij Guco de kans om de wedstrijd te beslissen. Een dubieuze beslissing van de ref, want Dewit kon evengoed bestraft worden wegens hooking. Dewit maalde er niet om, scoorde beide vrijworpen en legde zo de eindstand vast.

“Het was een jammerlijk­e beslissing, op zo’n belangrijk moment”, vond Martijn Hooft. “De refs stonden ook onder stress en ik neem niemand iets kwalijk. Iedereen heeft fouten gemaakt tijdens de match: spelers, coaches en scheidsrec­hters. De spanning was veertig minuten lang te snijden en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Jammer dat het voor ons slecht is afgelopen.”

Hooft had geen moeite om de hand in eigen boezem te steken. “Er zijn zaken die we anders hadden kunnen doen. Als je met drie punten verliest, is elke actie beslissend geweest. Vooral onze defense had beter gemoeten. Zo had ik bijvoorbee­ld het laatste shot beter moeten nemen.”

Hooft valt nochtans weinig te verwijten. Hij werd topscorer bij Kontich B met 21 punten en hield zijn team in het derde kwart zonder te missen in de wedstrijd.

De topscorer had nog lof in huis voor Guco. “Ik moet de manier waarop zij de wedstrijd hadden georganise­erd bewonderen. Ze heb- ben er zelfs voor gezorgd dat onze supporters aparte plaatsen kregen. Er was heel veel volk. Petje af.”

Wolves B moet nu nog vol aan de bak in de play-offs, om kans te maken om te promoveren. “Ik had gehoopt dat vrijdag ons seizoen erop zat, maar nu zullen we nog enkele weken langer gefocust moeten blijven”, besluit Hooft.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? De spelers van Kontich Wolves B dropen teleurgest­eld af na de wedstrijd.
FOTO GOYVAERTS De spelers van Kontich Wolves B dropen teleurgest­eld af na de wedstrijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium