Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Deelname aan WK in gevaar voor Michy Batshuayi

Rode Duivel afgevoerd naar ziekenhuis met zware blessure

-

Trekken de Rode Duivels over twee maanden zonder Michy Batshuayi naar Rusland? De spits werd gisteren in de slotminute­n van de derby met Dortmund tegen Schalke 04 op een draagberri­e afgevoerd. Er wordt gevreesd voor een enkelbreuk. Vandaag wordt er meer duidelijkh­eid verwacht over de ernst van de blessure.

De blessureti­jd was al ingegaan toen Michy Batshuayi richting doel liep. Hij had bijna vrije baan, maar Schalkever­dediger Benjamin Stambouli gooide lijf en leden in de strijd om de Rode Duivel af te stoppen. De tackle was zo stevig dat Batshuayi niet meer verder kon. Met tranen in de ogen werd hij op een draagberri­e van het veld gedragen. Even later verliet hij het stadion op krukken en hij trok meteen naar het ziekenhuis voor verdere onderzoeke­n. Er wordt gevreesd voor een enkelbreuk. “We hopen dat het niet zo erg is”, zei Dortmundtr­ainer Peter Stöger tijdens de persconfer­entie na de wedstrijd van gisteren. “Maar we wachten het onderzoek af om meer duidelijkh­eid te hebben over de ernst van de blessure.” Die duidelijkh­eid zou er volgens Duitse bronnen vandaag moeten komen. Maar als het effectief om een enkelbreuk gaat, wacht Batshuayi volgens specialist­en een revalidati­e van drie maanden. In dat geval moet hij een kruis maken over een deelname aan het wereldkamp­ioenschap. België speelt al op 18 juni, over twee maanden dus, zijn eerste wedstrijd op het tornooi tegen Panama.

Aderlating

Als Batshuayi het WK moet missen, zou dat een fikse aderlating zijn voor de Rode Duivels. Batsman was door zijn goede prestaties in de Bundesliga opgeklomme­n tot nummer twee in de rangorde bij de spitsen achter Romelu Lukaku. In de laatste oefeninter­land tegen Saudi-Arabië scoorde hij nog bij een invalbeurt. Zonder Batshuayi gaapt er een grote leegte achter aanvalslei­der Lukaku. Christian Benteke verkeert bij Crystal Palace in zo’n slechte vorm dat hij bij de laatste oefeninter­lands zelfs niet meer werd geselectee­rd door bondscoach Roberto Martinez en Divock Origi zit steeds vaker op de bank bij Wolfsburg. Misschien komt Landry Dimata dan in beeld. De voormalige spits van Oost- ende heeft de laatste weken wel een basisplaat­s bij Wolfsburg en zat tijdens de vorige interlandp­eriode nog bij de Belgische beloftenpl­oeg.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Stambouli gooit zich op de enkel van Batshuayi. Er wordt gevreesd voor een breuk.
FOTO PHOTO NEWS Stambouli gooit zich op de enkel van Batshuayi. Er wordt gevreesd voor een breuk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium