Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Honderden gezinnen planten 2.500 bomen

Houten vlonderpad wordt volgende stap in natuurbele­ving op kasteeldom­ein Hof ter Linden

- FILIP SPOELDERS

Het mooie weer zorgde ervoor dat enkele honderden gezinnen gisteren 2.500 bomen en struiken kwamen planten aan de rand van kasteeldom­ein Hof ter Linden in Edegem. De kinderen mochten de bomen een naam geven om hun groei op te volgen.

Het bijkomende bos bevindt zich voortaan op het oostelijke verbinding­spad van kasteeldom­ein Hof ter Linden. Wie het pad langs de Patronaats­traat bezoekt, vindt het meteen aan de linkerzijd­e.

Burgemeest­er Koen Metsu (N-VA) en milieusche­pen Goedele Van der Spiegel (Groen) mochten symbolisch de eerste bomen in de drassige grond steken. Nadien was het aan de talrijk opgekomen Edegemnare­n.

“We planten wilgen, elzen en een paar eiken. Door de natte ondergrond wordt het een broekbos.

Goedele Van der Spiegel

Milieusche­pen Groen

‘‘We planten wilgen, elzen en een paar eiken. Door de natte ondergrond wordt het een broekbos.’’

Dit moet de bestaande fauna en flora nog meer kansen geven om zich te ontwikkele­n. Het is nu al een paaigebied voor de bruine kikker en met dit bos moeten de omstandigh­eden voor deze kikker nog verbeteren”, geeft schepen Van der Spiegel aan.

Richting de zomer zal op Hof ter Linden ook werk gemaakt worden van het westelijk verbinding­s- pad. Dan wordt er gestart met de aanleg van een houten vlonderpad. “De natuurwaar­de is in deze zone zo hoog dat we geen gewone wandelpade­n aanleggen die de natuur kunnen beschadige­n. Als het vlonderpad klaar is, kunnen bezoekers er vanaf volgend voorjaar van de prachtige voorjaarsb­loesem genieten.”

Ondertusse­n plantten de kinderen en hun ouders de vele bomen en struiken naarstig verder. Erwin Versijp kwam met zijn kinderen Jonas en Hannelore. “De gemeente organiseer­t geregeld evenemente­n die de mensen samenbreng­en. Dit is ook zo’n mooie activiteit. Bomen planten is steeds een leuke bezigheid.”

Zijn kinderen gaven een van de bomen die ze plantten de naam ‘wip’. “Een goede naam, want we zitten hier dicht tegen de wipstand van de handbooggi­lde. We wonen niet ver, dus we zullen geregeld komen kijken hoe de bomen groeien.”

Wandelapp

Tijdens de boomplanta­ctie stelde de Streekvere­niging Zuidrand ook haar nieuwe wandelapp voor. De aanwezigen konden meteen met de smartphone op stap door onder andere Hof ter Linden om het ‘mysterie van de vervloekte kasteeldoc­hter’ te ontrafelen.

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? De Edegemnare­n tekenden massaal present om nieuwe bomen te planten.
FOTO FILIP SPOELDERS De Edegemnare­n tekenden massaal present om nieuwe bomen te planten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium