Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Politie kan directe confrontat­ie voorkomen

-

De Antwerpse politie heeft na de derby op de Bosuil negen bestuurlij­ke aanhouding­en verricht.

Na het affluiten van de wedstrijd waren er enkele opstootjes aan Oude Bosuilbaan, waar de bussen van de Beerschot-supporters werden opgewacht door zo’n vierhonder­d Antwerpsup­porters. “Een aantal aanhangers van Beerschot veroorzaak­te na de wedstrijd problemen in het stadion”, zegt politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns. “Er werden vernieling­en aangericht en poort dreigde het te begeven. Omdat de druk te groot werd, hebben we een deel van de bezoekers naar de parking van de bussen geleid. Daar ontstonden opnieuw opstootjes, waarbij we het waterkanon en pepperspra­y hebben ingezet.”

Opstootjes op parking

Een aantal bezoekende supporters is vanop de parking stenen en bier beginnen gooien naar de Antwerpfan­s, aan de andere kant van de omheining op de Oude Bosuilbaan. Daardoor troepten steeds meer Antwerpsup­porters samen aan de uitgang van de parking, waardoor de bussen van Beerschot niet konden vertrekken. “Op straat kwam het ook tot een aantal opstootjes met Antwerpsup­porters. Door het waterkanon in te zetten, hebben we de groep kunnen wegdrijven van de uitgang, zodat de bussen veilig konden vertrekken.”

Aan de zijde van Beerschot Wilrijk klinkt forse kritiek op de aanpak van de politie, omdat Antwerpsup­porters erin slaagden om de uitgang voor de bussen te blokkeren. “Die situatie is ontstaan omdat Beerschots­upporters problemen veroorzaak­ten en weigerden in de bussen te stappen”, klinkt het bij de politie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium