Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dat ik geviseerd word? Da’s net de charme van de derby”

Rasechte Beerschott­er Mo Messoudi maakt zijn wederoptre­den op Bosuil

- (kofr)

Mo Messoudi maakte na een maand inactivite­it zijn wederoptre­den op het veld van aartsrivaa­l Antwerp. Als jeugdprodu­ct van het oude Beerschot VAV werd hij uiteraard op de korrel genomen door de thuisaanha­ng.

“Ik word op de Bosuil altijd warm onthaald. Toen ik hier met Zulte Waregem kwam spelen, pikten ze mij er ook al snel uit. Ik heb nog bij Beerschot gespeeld en dat weten de Antwerp-fans maar al te goed. Ach, ik vind dat allemaal niet erg. Ik vind het zelfs plezant. Het onderstree­pt de charme van deze stad en van deze derby”, reageerde hij ontspannen na de verloren burenstrij­d.

‘den echten’

Antwerp verdiende de zege, dat gaf ook Mo Messoudi probleemlo­os toe. “We kwamen snelheid en kracht tekort in de zone van de waarheid. Antwerp heeft enkele oersterke centrale verdediger­s waar we maar moeilijk een opening tegen vonden. De druk was enorm voor hen en dat hebben we gevoeld. Het was niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar we hebben ons geweerd met de middelen die we hebben. Thuis kunnen we ze aan, daar ben ik zeker van. Met de steun van ons publiek en enkele spelers die nog kunnen terugkomen uit blessure, zoals Fessou Placca, maken we meer kans”, klinkt Messoudi hoopvol voor de tweede derby.

Een thuiszege tegen Antwerp, is dat dan nog het enige doel van Beerschot Wilrijk in Play-off 2? “Nee, we zijn volop aan het bouwen met het oog op volgend seizoen. De technische staf geeft de kans aan enkele jongens die de voorbije maanden weinig hebben gespeeld. Die mannen willen zich tonen en daar hopen we natuurlijk allemaal de vruchten van te plukken. Ik had vandaag ook graag aan de partij gestart, maar de trainer wilde geen risico’s met me nemen.” Tot slot herhaalde Messoudi wat hij al in eerdere interviews zei: “Er is wel degelijk een verschil tussen beide clubs, zowel qua filosofie als qua achterban. Ik vind dat niet verkeerd. Maar als je hoort wat ze hier allemaal roepen... Dan denk ik dat de fans van Beerschot toch iets beschaafde­r zijn.”

(lacht)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium