Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn spelers verdienen een dikke pluim”

Strafschop­doelpunt van Jelle van Kruijssen houdt kansen op Berchems behoud levend

- (hf) HUGO FRET

Na de mentale kater die Berchem Sport vorig weekend te verwerken kreeg door de nederlaag tegen concurrent VW Hamme, vond geel-zwart in Deinze toch de kracht om zelfs bij een 1-0 achterstan­d de rug te rechten en een puntje uit de brand te slepen. Zo blijft de hoop op het behoud levend.

10 01 22 11 12 40 50 34

Deinze begon als een wervelwind aan de wedstrijd, zodat Berchem op een dramatisch­e avond leek af te stevenen. Na amper vier minuten spelen leidde dat al tot een 1-0 achterstan­d.

“We geraakten in de eerste twintig minuten zelden tot aan de middenlijn”, gaf coach Kevin Van Haesendonc­k na de match eerlijk toe. “De thuisploeg domineerde met fraai voetbal en veel beweging. Op die manier vonden ze tussen de linies telkens gemakkelij­k de vrije man. Toen Deinze dan ook nog eens een terechte strafschop versierde na een overtredin­g van Vande Velde op Mertens, leek een zware nederlaag in de maak. Gelukkig konden we rekenen op onze doelman Bruno Appels, die de strafschop van Challouk knap stopte. Zo geraakten we in de slotfase van de eerste helft toch stilaan uit de omknelling en konden we het evenwicht enigszins herstellen.”

Na de rust begon Berchem dan ook vol goede moed en met de beste intenties aan de tweede helft.

“De ploeg toonde onmiddelli­jk meer grinta en zette Deinze onder druk. Duels werden gewonnen en je zag het geloof met de minuut groeien”, aldus de Berchemse coach. “In die omstandigh­eden zag je ook dat Jonathan Rowell echt een meerwaarde is voor de ploeg. Omdat er nog te wei- nig diepgang in ons spel zat en we moeilijk aan kansen kwamen, bracht ik Bas Saillart en Dimitri Hairemans in voor de vermoeide Rowell en Zorbo. Via die twee balvaardig­e flankspele­rs kwam de bal nu wel sneller voor doel. Eerst zag Van Kruijssen zijn kopbal op aangeven van Hairemans nog op de lat stranden, maar even later werd Bas Saillart onderuitge­haald en kregen wij onze strafschop. Jelle van Kruijssen liet doelman Vandenberg­he geen kans.”

derde de ingekomen Hairemans de bal op het hoofd van Van Kruijssen. Zijn poging eindigde tegen de lat. Toen de eveneens ingevallen Saillart werd neergehaal­d binnen het strafschop­gebied, mocht Van Kruijssen vanop de stip aanleggen. De Nederlande­r miste niet en bezorgde Berchem een punt, dat nog weleens van groot belang kunnen zijn in de strijd tegen de degradatie.

“Met nog vier minuten op de klok moet je dan kiezen tussen voluit gaan voor de drie punten en risico’s nemen of tevreden zijn met een punt en met een goed gevoel volgend weekend Knokke ontvangen. We kozen voor het laatste. Mijn spelers verdienen alleszins een dikke pluim. Als je dit kunt opbrengen, uit bij Deinze en in onze situatie zo kort tegen het einde van de competitie, mogen we de hoop op behoud blijven koesteren.”

65 55 54 50 47 45 42 38 38 34 33 30 28 25 23 14

20.00u 20.00u 20.00u 20.00u 20.00u 20.00u 20.00u 20.00u

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium