Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vlammen verteren kledingzaa­k, brandweer redt buurpanden

Kledingzaa­k VN Top Fashion gaat volledig in vlammen op, brandweer kan buurpanden redden

- JAN BRYS

Op de Bredabaan in Brasschaat heeft maandagoch­tend een hevige brand gewoed in de kledingzaa­k VN Top Fashion, vroeger bekend als Van Noten. De brand ontstond kort na 10u en verwoestte het volledige pand. Er vielen geen gewonden.

De brandhaard bevond zich achteraan in de zaak, op de begane grond, maar hoe de brand precies ontstond, is nog niet duidelijk. De uitbaatste­r had net de deuren van de winkel geopend. De rookontwik­keling was enorm en tot ver zichtbaar. De politie zette de Bredabaan af ter hoogte van de De Borrekensl­ei.

“Het pand zat vol textiel en het was een oud gebouw met veel hout”, zegt de Brasschaat­se brandweerc­ommandant Koen Vanderzwal­m. “Dat zorgde voor heel wat vlammen. Gelukkig konden we voorkomen dat de brand naar de naastgeleg­en panden oversloeg. De brand is wel tot aan de nokbalk van een pand ernaast geraakt, maar daar konden we hem stoppen. De panden links en rechts liepen geen schade op, maar de kledingzaa­k zelf hebben we niet kunnen redden.”

Bijstand

Omdat de brand zo hevig was, vroeg de brandweer van Brasschaat bijstand van de brandweer van Schoten, Schilde, Kapellen en Wuustwezel. “We zijn nog lang bezig geweest met het gebouw aan de achterkant te stabiliser­en. Dat moest eerst gebeuren voordat we aan het nablussen konden beginnen”, zegt Vanderzwal­m.

Het gebouw is eigendom van Patrick Van Noten, die de kledingzaa­k 35 jaar geleden opstartte. Hij bouwde er een groot klantenbes­tand uit. Twee jaar geleden nam Kylie de Gelder de herenkledi­ngzaak over. Ze opende de deuren in mei 2016 en gaf de zaak een modernere look.

Patrick Van Noten zat gisteren in het buitenland. “Dit is een drama, zowel voor de huurder als voor mijn familie en mezelf. Je moet weten dat Kylie in verwachtin­g is

‘‘Dit is zowel voor de huurder als voor mijn familie en mij een drama. Kylie, die de winkel uitbaatte, moet binnenkort bevallen. Deze brand heeft veel kapot gemaakt.’’ Patrick Van Noten

Eigenaar pand

en binnenkort gaat bevallen. Een mooie toekomst lachte haar toe. Deze brand heeft voor haar veel kapot gemaakt. Meteen is ook een hele brok geschieden­is in vlammen opgegaan. Wij komen zo snel mogelijk naar België terug. Ik had in het pand nog mijn bureau zitten”, reageert Van Noten vanuit het buitenland.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? De brandweerl­ui staan voor een zware opdracht.
De brandweerl­ui staan voor een zware opdracht.
 ?? FOTO'S JAN BRYS, BFM ?? De brand ontstond aan de achterkant van het gebouw.
FOTO'S JAN BRYS, BFM De brand ontstond aan de achterkant van het gebouw.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium