Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpen Proeft nog voller van smaak

Waagnatie verandert in hoogmis voor gastronome­n tijdens Hemelvaart­weekend

-

Het Hemelvaart­weekend heeft ook dit weekend een hoogmis voor gastronome­n in petto. In en voor de Waagnatie vindt dan de twaalfde editie van het culinair festival Antwerpen Proeft plaats. Dit keer tekenen veel BV’s en bekende (tv-)chefs present.

culinair feest wordt het zeker. 45 restaurant­s en culinaire speciaalza­ken zullen aanwezig zijn in de Waagnatie, bovenop de 49 stands van producente­n en shops.“De culinaire staalkaart van wat Antwerpen te bieden heeft”, vond Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA).

Toch kijken de organisato­ren als vanouds over de schutting, van Koksijde tot in Nederland. Zo konden ze topslager Hendrik Dierendonc­k klissen, naast bekende (tv-)chefs Sofie Dumont en Jeroen Meus. Voor het eerst zal ook Pascale Naessens een gerecht bereiden op het festival. Ze zal niet de enige zijn, want naast de 45 vaste standhoude­rs met telkens twee gerechten, trekt het festival op nog andere manieren chefs aan. Zo zijn er kookdemons­traties, masterclas­ses en workshops op het AEG-podium, met chefs zoals Jo Bussels (Radis Noir), Patrick Mertens (Chocoladeh­uis Boon) en Seppe Nobels (Graanmarkt 13 en Grillmaste­rs op Vier). Kinderen kunnen gelatostic­ks leren decoreren met Cremerie GerEen maine en Yummy Balls draaien met Wim Bailleu van Balls & Glory.

Voor wie een beetje hulp kan gebruiken bij het koken, krijgen uitgeverij­en van kookboeken een groter platform. En dat met signeerses­sies annex workshops zoals van auteurs Sepideh Sedaghatni­a (Divin by Sepi) en Nick Bril (The Jane).

Nog één uitschiete­r: Carl Huybrechts laat olijfolie en wijnen proeven van zijn El Flamenco de

Doñana in Andalusië.

Info, tickets en voorinschr­ijvingen voor workshops via www.proeft.be en de Facebookpa­gina AntwerpenP­roeft

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? De hamburger van Biestro Heat.
FOTO JORIS HERREGODS De hamburger van Biestro Heat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium