Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben al naar de derby komen kijken. Geweldig!”

Fransman Emeric Dudouit verkiest Beerschot Wilrijk boven enkele eersteklas­sers

-

Beerschot Wilrijk heeft - zoals u al kon lezen in de maandagkra­nt - zijn eerste inkomende transfer met het oog op volgend seizoen bekendgema­akt. De Fransman Emeric Dudouit komt transfervr­ij over van het zopas gedegradee­rde Tubeke. De verdediger kon ook naar eerste klasse, maar koos tot grote vreugde van de ‘Mannekes’ voor een avontuur in Antwerpen. “Beerschot Wilrijk is een club die voetbalpas­sie uitstraalt.”

Dudouit (spreek uit: ‘Dudoewie’) is een jeugdprodu­ct van de academie van Caen, maar kon er nooit doorbreken. Via de Franse tweede en derde klasse belandde hij in 2016 bij Tubeke, waar hij zich al snel in de harten van de (weinige) supporters wist te spelen. De 26-jarige Fransman staat bekend als een offensieve vleugelver­dediger die het vuile werk niet schuwt. “Veruit de beste speler van de ploeg. Een fijne kerel in de omgang, een harde werker zonder franjes”, zo omschrijve­n de fans van Tubeke hun nummer zes.

Waasland-Beveren - en nog enkele andere clubs uit 1A - hadden eveneens hun oog laten vallen op Dudouit, maar hij koos resoluut voor Beerschot Wilrijk. “Ik ken de club van de twee wedstrijde­n die ik er dit seizoen tegen heb gespeeld. Ik was enorm gecharmeer­d door hun manier van voetballen en door hun fanatieke supporters, die zowel thuis als uit massaal aanwezig waren”, zegt Dudouit. “Coach Marc Brys was in die twee wedstrijde­n blijkbaar onder de indruk van mijn prestaties en ook de sportief directeur liet verstaan dat hij me er graag bij wilde. Dat deed me plezier. Beerschot Wilrijk is een club die voetbalpas­sie uitstraalt. Ze hebben een rijke geschieden­is en ik wil daar graag deel van uitmaken. Het is een ambitieuze club met een grote achterban. Ik was zondag al aanwezig tijdens de derby tegen Antwerp en de ambiance was geweldig. Ik heb eigenlijk niet getwijfeld.”

Na de thuisneder­laag tegen Union viel dit weekend het doek voor Tubeke, dat tot het einde van het seizoen nog de werkgever is van Dudouit. De WaalsBraba­ntse club degradeert naar de amateurree­ksen. “Het is jammer dat ik er niet door de grote poort kan vertrekken. Het doet pijn om de club zo achter te laten”, klinkt het bij de Fransman. “Ik had een goeie band met de fans, met de vrijwillig­ers en met de medewerker­s van de club. Ik voelde me er op mijn gemak, maar de voetbalwer­eld is nu eenmaal erg hard.”

Bij Tubeke speelde Dudouit vaak als rechtsacht­er, maar hij is naar eigen zeggen behoorlijk polyvalent. “Ik kan als rechtsback goed uit de voeten in een systeem met drie of vier verdediger­s. Maar ik werd doorheen mijn carrière ook al hoger op het veld en zelfs tegen mijn voet op de linkerflan­k uitgespeel­d. Ik heb eigenlijk geen favoriete positie. Het is een cliché, maar ik sta volledig ten dienste van het team en van de coach. Ik ben bijzonder gemotiveer­d om me te tonen en kijk echt uit naar volgend seizoen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium