Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Binst wil niet te veel piekeren over toekomst

- PLAYOFF 2A VANDAAG 20.30U KURT GULDENTOPS

Amper drie dagen na de thuisneder­laag tegen Kortrijk maakt Lierse zich klaar voor de komst van leider Zulte Waregem. Terwijl met anderhalf oog naar de bestuurska­mer wordt gelonkt, willen de spelers ook hun sportieve plicht blijven vervullen in Play-off 2.

Die spelersgro­ep bewees zaterdag dat het nog steeds menens is. Met een beetje geluk had Lierse een sluwer Kortrijk toch nog het vuur aan de schenen kunnen leggen. “Maar net dat is het verschil tussen 1A en 1B”, beseft Nico Binst. De knappe uitzege bij OH Leuven kreeg geen vervolg. Al had Lierse toch op meer recht dan die 0-2-nederlaag?

Nico Binst: “Dat gevoel leefde ook bij ons. Voor rust voetbalden we aardig mee en kregen ook al enkele kansjes, maar zeker na de pauze hadden we altijd moeten scoren. Het was spijtig genoeg zo een avond dat de bal niet over de lijn wilde. Al heeft dat natuurlijk ook met efficiënti­e te maken. We waren veel te weinig killer en dat betaal je cash tegen een ploeg die pas op de slotdag van de Jupiler Pro League Play-off 1 heeft gemist.”

Na drie wedstrijde­n in Play-off 2 valt jullie als spelersgro­ep - ondanks de erg moeilijke omstandigh­eden - bitter weinig te verwijten. Was de storting van het loon van februari toch een extra opkikker?

“Het speelde misschien wel wat mee. Het was in ieder geval een signaal van de club dat iedereen zijn best doet om de zaken rond te krijgen. Kijk, wij proberen de focus op het voetbal te houden en geduldig af te wachten. We krijgen bitter weinig informatie en hopen dat de club de overname snel kan afronden.”

Want iedereen leeft in onzekerhei­d. Dat geldt ook voor jou ondanks een nog twee seizoenen lopend contract?

“Zo is dat. Die overeenkom­st is niks meer waard wanneer Lierse in veref- fening zou gaan. Natuurlijk ben je daar mee bezig, weeg je alle scenario’s tegen elkaar af. Allemaal heel menselijk, denk ik. Ik probeer het naast me neer te leggen en gewoon af te wachten tot begin mei. De dag voor het BAS. Pas dan heeft het echt zin om je toekomst te plannen, denk ik.”

En dus is de thuismatch van vanavond tegen Zulte Waregem opnieuw de eerste zorg?

“Klopt. Hoe we het moeten aanpakken? Zoals zaterdag tegen Kortrijk met enkel een extra dosis efficiënti­e. Het is zo belangrijk voor ons om op voorsprong te komen. Anders wordt het heel moeilijk tegen de teams uit 1A. Het zal er dus op aankomen om een minimum aan kansen weg te geven en zelf te prikken wanneer het kan. Ja, ik geloof best dat er iets mogelijk is. Dat is toch ook vorig weekend gebleken?” LIERSE: Hall en Buysens blijven in de ziekenboeg. Joachim is opnieuw fit. Elgabas is geschorst. KERN: Rakovsky, Poelmans, Frans, Weuts, Bourdin, Buyens, Wils, Janssens, Laurent, Yagan, Binst, Boussaid, Allach, Yakubu, Badibanga, Ntambwe, Joachim, Goris, Van Bulck.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium