Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tuerlinckx en Van Gestel Spelers van het Jaar

- (pdk)

Hendrik Tuerlinckx (30), hoofdaanva­ller van uittredend landskampi­oen Roeselare, werd gisterenav­ond in Genk voor de vierde keer gelauwerd als Speler van het Jaar. Bij de vrouwen ging de eer naar de tien jaar jongere Celine Van Gestel, sterkhoude­r van Asterix Avo Beveren.

Pas zaterdag staan Maaseik en Roeselare voor het eerst tegenover mekaar in de finale van de EuroMillio­ns League, gespeeld volgens een best of five. Gisteren al schreef captain Hendrik Tuerlinckx zijn tweede trofee van het seizoen op zijn erelijst, na de nationale beker die hij twee maanden geleden pakte met zijn maats. Speler van Jaar, voor de vierde keer al, na 2013, 2014 en 2017. “En de honger is nog lang niet gestild”, verwees hij naar de komende finale, waarin hij met Roeselare voor de zesde opeenvolge­nde keer landskampi­oen kan worden. “Wennen doet het nooit.” Uitdager Maaseik zag alvast coach Joel Banks bekroond, terwijl diens Roeselarec­ollega Emile Rousseaux het bij zijn afscheid aan de West-Vlaamse club met symbolisch zilver moest stellen.

Bij de vrouwen bestond niet de minste discussie en haalde Celine Van Gestel met twee straten voorsprong haar eerste onderschei­ding. Asterixcoa­ch Gert Vande Broek vulde zijn verzamelin­g aan tot zeventien stuks,als hij er ondertusse­n de tel niet bij verloor. Bizar was wel dat zijn Oudegemcol­lega Sacha Koulberg ondanks een knap

seizoen en een stek in de finale pas als vijfde eindigde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium