Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voetbal eerste amateurkla­sse

Jelle van Kruijssen schiet Berchem vlak voor tijd vanop strafschop­stip naar belangrijk punt

- HUGO FRET

Berchem leek in Deinze lange tijd op weg om opnieuw een slechte zaak te doen in de strijd tegen de degradatie. Maar Jelle van Kruijssen zorgde er vlak voor tijd toch voor dat de geelzwarte droom op het behoud nog levend is. Met een perfect omgezette strafschop sleepte de Nederlande­r alsnog een levensbela­ngrijk punt uit de brand.

Jelle, hoeveel stress had je voor die penalty? Er waren nog amper vier minuten te spelen. Die bal moest echt binnen.

Jelle van Kruijssen: “(droog) Ik was vrij zeker dat ik de bal zou binnentrap­pen. Als je niet zeker bent, moet je ook geen strafschop nemen. Maar ik zat vrij goed in de match. Net daarvoor had ik van Dimitri Hairemans al een voorzet op maat gekregen. Ik kwam goed voor mijn man en dacht dat ik zou scoren. Maar jammer genoeg strandde mijn poging tegen de lat. Dat was een zuur moment, maar we zijn als ploeg blijven vechten. Dat punt was een verdiende beloning.”

Door een gebroken knieschijf stond je maanden aan de kant. Is alle onheil nu eindelijk voorbij?

“Door de zware regenval in Deinze lag het veld er zeker na rust zwaar bij. Ik voelde het op het einde wel, maar eigenlijk ging het redelijk goed. Ik ben van ver moeten terugkomen en had weinig tijd, maar het ziet er goed uit. Helemaal de oude ben ik uiteraard nog niet,

maar ik voel de conditie wekelijks groeien.” Jullie tweede helft was prima, maar voor de rust was het niet te best. Vanwaar die slappe start?

“Volgens mij komt dat door ons moeilijke seizoen. We verloren vaak, bengelen onderaan het klassement. Dan mis je dat stukje zekerheid, toch een groot verschil met een ploeg vol zelfvertro­uwen. Na de nederlaag vorige week tegen rechtstree­kse concurrent Hamme zat iedereen nog in zak en as. Maar terwijl iedereen daar voor zich speelde, voetbalden we nu na rust duidelijk als een team. Dit gelijkspel is dan ook een mooie opsteker. Het gat met achtervolg­er Châtelet is ook weer wat groter geworden. Met de licentiepr­oblemen van Lierse en Virton in het achterhoof­d, mogen we weer enige hoop koesteren op het behoud. De match van zaterdag tegen Knokke blijft interessan­t. We moeten positief blijven en in het behoud blijven geloven.”

 ?? FOTO MARC VAN HECKE ?? Gregory Carrez wordt op de huid gezeten door Seppe Brulmans van Deinze. Berchem had het niet makkelijk in Oost-Vlaanderen, maar pakte toch een belangrijk punt.
FOTO MARC VAN HECKE Gregory Carrez wordt op de huid gezeten door Seppe Brulmans van Deinze. Berchem had het niet makkelijk in Oost-Vlaanderen, maar pakte toch een belangrijk punt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium