Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als je zo denkt, is Marc Coucke ook trainer van Anderlecht”

T1 Dave De Herdt begrijpt beslissing van licentieco­mmissie niet

- (pni)

Rupel Boom kan zondag de titel pakken als het wint in Mandel. Of de club dan ook effectief mag promoveren, wordt pas later beslist. De Steenbakke­rs moeten de licentieco­mmissie overtuigen van het feit dat Dave De Herdt wel degelijk de T1 is van blauw-zwart.

“Nu ik in de krant kom, gaan ze misschien geloven dat ik hier ook coach ben”, stelt De Herdt. “Bizar dat de commissie dat als referentie neemt. Omdat Urbain Spaenhoven geregeld in de krant staat en op ATV komt, wordt hij als T1 van Rupel Boom gezien. Als je die lijn doortrekt, is Marc Coucke ook trainer van Anderlecht, want hij staat ook elke week voor de camera’s. Maar de club heeft een sterk dossier en stapt naar het BAS. In principe moeten we daar altijd ons gelijk halen.”

Spaenhoven en De Herdt vormen al heel lang een succesvoll­e tandem. “Wij werken al vijf jaar nauw samen. Daarom dat ik het zo absurd vind wat de licentieco­mmissie ons nu flikt. Wie me een beetje kent, weet dat ik ambitieus ben en op training niet de kegeltjes moet klaar zetten. Ik heb wel degelijk een eigen visie en inbreng in het sportieve. Maar het zou gek zijn om niet te profiteren van de expertise van Urbain Spaenhoven, een vakman met bijna dertig jaar ervaring als coach.”

Intussen staat Rupel Boom wel op een zucht van de titel. “De groep heeft dit seizoen een enorm knap parcours afgelegd. Dit is een jonge ploeg, maar de wil om te werken is groot. Dat zag je ook zondag weer toen we dankzij die mentalitei­t alsnog het verschil konden maken. Ik hoop echt dat de jongens zich zondag op Mandel kunnen belonen voor al dat harde werk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium