Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We beleven momenteel fantastisc­he weken”

Herstelde Stefan Delalieux maakt geslaagd wederoptre­den

-

City Pirates pakte zondag ook de scalp van Tienen. De Merksemnar­en staan nu vierde en kennen alweer een boerenjaar. Wat de hoerastemm­ing een beetje drukt, is het feit dat de club geen licentie voor de eerste amateurkla­sse aanvroeg.

City Pirates liet geen spaander heel van Tienen. 1-4 werd het, dus stapten de herstelde Stefan Delalieux en maats voldaan de bus naar huis op.

“Voor de rust ging het nochtans niet echt gemakkelij­k”, zegt Delalieux. “Er zat te weinig schwung in ons spel. We waren dan ook blij met de 1-1 aan de rust. Nadien zijn we wakkergesc­hud, terwijl Tienen het ongeluk over zichzelf uitriep. We beleven fantastisc­he weken. Bovendien willen we de andere Antwerpse clubs nog helpen en zelf in die top blijven. Jammer dat de licentie er niet komt, maar het is ook schandalig wat de voetbalbon­d allemaal eist van een club als de onze. Iedereen wil zo hoog mogelijk spelen, maar de bond maakt dat met al die eisen onmogelijk. Als je ziet dat maar enkele ploegen een licentie willen of kunnen aanvragen, moet je je toch vragen stellen.”

Maar licentie of niet, de spelers willen de vierde plaats behouden.

“We zullen onszelf motiveren, want we willen iets blijven brengen. Die vierde plek vasthouden is een groot doel. Oké, we trainen iets minder intensief dan als we een eindronde voor de boeg zouden hebben, maar de inzet is er nog steeds. City Pirates zal altijd het veld opstappen om te winnen. Die mentalitei­t rendeert, hé”, besluit een duidelijk nog erg ambitieuze Delalieux.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium