Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze ploeg is sterker dan die van vier jaar geleden”

Sportief verantwoor­delijke Dirk Somers blijft ook na nederlaag op het behoud hopen

- STIJN DRUANT

Ternesse liep in het cruciale duel op het veld van Kampenhout tegen een stevige uppercut aan. Een 4-2 nederlaag werd het in de partij die eigenlijk moest gewonnen worden. “Ik stel me de vraag of sommige spelers echt in het nationale voetbal willen blijven”, zegt sportief verantwoor­delijke Dirk Somers.

“Dit verlies was niet ingecalcul­eerd”, zucht Somers. “Na een dik halfuur stond het al 4-0! En dat met onze in principe sterkste ploeg. Het is al een heel seizoen hetzelfde verhaal: we slikken veel te veel tegengoals door individuel­e fouten. Die worden direct afgestraft op dit niveau, dat weten we toch al langer dan vandaag? Op de duur begin je je af te vragen of onze ploeg wel in de derde amateurkla­sse wil blijven voetballen. Het voltallige bestuur stelt zich die vraag, al dan niet terecht. Wij kunnen alleen eisen dat de spelers nog twee wedstrijde­n hun kop ervoor leggen.”

Nochtans heeft Somers geen on- aangename weken achter de rug. Hij zag af en toe goed voetbal en koesterde net als iedereen binnen de club veel hoop.

“Weken aan een stuk ging het redelijk goed, maar het eerste halfuur in Kampenhout was dramatisch. We hanteerden alsmaar de lange bal, sloegen het middenveld over en wonnen te weinig duels. Dat kicken-rush-spel is niet het onze. Bovendien blijft gissen naar hoe het komt dat die tegengoals maar blijven vallen. Zo snel 4-0, dat zie je zelfs niet bij de duiveltjes! En dan pakte Goris nog heel wat ballen. Bijna zeventig goals kregen we al tegen, terwijl we bijna in de top vijf van best scorende ploegen staan. Dat betekent dat we veel moeten scoren om te winnen, hé”, jammert Somers, die toch positief blijft.

“Als we winnen tegen Nijlen, zetten we een grote stap richting het behoud. Maar we zullen deze week eerst eens met de spelers moeten samenzitte­n en hen eens vragen of ze er nog wel in geloven. Ploegen als Kampenhout zijn niet beter dan wij. Onze coach, Jimmy De Keyser, wist dat. Maar toch speelden we de lange bal. Met de daver op het lijf liepen sommigen erbij. Ze hadden angst om van achteruit op te bouwen.”

“Maar goed, nu moeten we rustig praten, de neuzen opnieuw in dezelfde richting krijgen en blijven hopen. Deze ploeg is sterker dan die van vier jaar geleden, toen we zakten. Maar we staan waar we staan. We moeten rekening houden met een worstcases­cenario. We zitten vol vraagteken­s, maar we zitten ook nog vol goede moed.”

 ?? FOTO KMS ?? Een beeld uit de wedstrijd tussen Kampenhout en Ternesse waarbij Van Dyck van Ternesse (rechts) Acke van Kampenhout probeert af te stoppen.
FOTO KMS Een beeld uit de wedstrijd tussen Kampenhout en Ternesse waarbij Van Dyck van Ternesse (rechts) Acke van Kampenhout probeert af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium