Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bewezen dat de trainer op mij kan rekenen”

Kabba Cham tevreden met eerste basisplaat­s sinds winterstop

-

Ondanks het goede voetbal en enkele prima kansen bleef Cappellen zaterdag tegen Duffel steken op een teleurstel­lend 1-1 gelijkspel. “Dan moeten we de kaap van de veertig punten maar ronden in de laatste twee wedstrijde­n”, zegt Kabba Cham.

In het eerste kwartier zag het er nochtans even naar uit dat Cham een groot aantal zou hebben in de mogelijke zege van Cappellen.

“Ik zat inderdaad meteen goed in de wedstrijd en al in de openingsmi­nuut werd ik onderuitge­haald in het strafschop­gebied”, zegt de Cappelse middenveld­er. “Maar de strafschop van Robbe Kil werd gestopt. Even later bracht ik Andreas Destoop alleen voor de Duffelse doelman, maar opnieuw hield die ons van succes. Zo had ik bijna een voet in twee beslissend­e fases, maar het mocht niet zijn. Even later was het dan gelukkig toch raak via Mathyssen.”

Hoewel Cham pas voor de eerste keer sinds de winterstop aan de aftrap kwam, hield hij een goed gevoel over aan zijn wedstrijd. “Ik heb bewezen dat de trainer op me kan rekenen. De hele terugronde heb ik gesukkeld met allerlei kleine blessures, waardoor ik niet in mijn ritme geraakte. Nu voel ik me eindelijk terug in orde, hopelijk krijg ik nog enkele speelkanse­n. Ik wil de club nog iets teruggeven voor het toffe seizoen dat ik hier meemaakte. Ik heb enorm veel opgestoken en mag zeggen dat ik hier een betere speler ben geworden, zoals op als naast het veld. Het bankzitten was nieuw voor mij, maar heeft me als speler ook sterker gemaakt. Wat de toekomst brengt, is nog niet zeker. Ik zie wel wat er op mij afkomt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium