Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bestuur heeft al prima werk geleverd”

Sam Vermeylen kijkt na zege al vooruit naar komend seizoen

-

Acht matchen op rij bleef SintLenaar­ts zonder zege, maar zaterdagav­ond was het dan toch eindelijk opnieuw raak voor de degradant. Doelman Sam Vermeylen en co waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor de buren van KFC Turnhout.

“De zege heeft deugd gedaan”, zegt Vermeylen. “Na de mathematis­che zekerheid over de degradatie was die driepunter toch een opsteker. Mentaal was het niet altijd makkelijk om elke week opnieuw onderuit te gaan. Bij veel ploegen zie je dat de spelers mekaar dan verwijten gaan maken. Dat is bij ons gelukkig niet gebeurd. Het is mooi dat we daar nu eindelijk voor beloond zijn. Zelf speelde ik volgens mij een redelijke wedstrijd. Ik kreeg niet veel werk op te knappen, maar stond er als het nodig was.”

Komend weekend wacht Sint-Lenaarts opnieuw een derby op het veld van City Pirates, een van de weinige clubs waar de Eesterploe­g dit seizoen al kon van winnen. “Ze liggen ongetwijfe­ld gebrand op revanche. Eén week later hopen we wij dan weer zelf op revanche. In onze laatste match van het seizoen krijgen we het bezoek van Wijgmaal. In de heenronde werden we ginder helemaal weggespeel­d. Hopelijk kunnen we nu orde op zaken stellen.”

Ondertusse­n kijkt Vermeylen ook al met één oog naar volgend seizoen. Een seizoen waarin Sint-Lenaarts hoopt om opnieuw aan te knopen met de successen van weleer. “Ik geloof erin. Ik ben in elk geval al zeer tevreden over de inkomende transfers. Het bestuur en nieuwe coach Gino Swaegers hebben volgens mij goed werk geleverd. De toekomst ziet er mooi uit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium