Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op eigen veld derde titel op rij pakken”

Judith Vandermeir­en en Braxgata worden met de week sterker

-

De vrouwen van Braxgata blijven het prima doen. Na de 2-1 zege van afgelopen weekend tegen streekgeno­ot Antwerp zijn de play-offs zo goed als binnen voor de Boomse vrouwen. En laat die finaleweds­trijden straks nu net in Boom worden gespeeld.

Antwerp kwam afgelopen weekend nog wel op 0-1, maar na de rust konden de Boomse vrouwen het verschil maken. Braxgata staat nu op de tweede plaats met drie punten minder dan leider Gent en zes meer dan het derde geklasseer­de Watducks. Voor de felbegeerd­e vierde plaats wordt het een strijd tussen Antwerp en Dragons.

In de halve finales van de playoffs spelen de nummers een en vier tegen elkaar en de nummers twee en drie doen hetzelfde. Dat gebeurt in een heen- en terugwedst­rijd.

“De play-offs zijn inderdaad zo goed als binnen en het resterende programma is niet zo moeilijk”, zegt Braxgata-aanvoerder Judith Vandermeir­en.

“Leider Gent heeft nog een moeilijk programma. Die eerste plaats na de reguliere competitie is misschien nog mogelijk voor ons. Lukt dat, dan spelen we in de halve finales van de play-offs tegen Antwerp of Dragons. We zouden natuurlijk maar al te graag een derde titel op rij pakken. Op ons eigen veld zou dat bijzonder mooi zijn. Al zie ik voorlopig maar weinig niveauvers­chil tussen de topploegen. De vorm van de dag zal cruciaal zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium