Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Match in Luik wordt nu wel heel belangrijk”

Olse Merksem van voorzitter Guido Hens ziet Wezet opnieuw naderen

- (midc)

In de playdowns van eerste nationale deed Olse Merksem vorige zaterdag een slechte zaak. De jongens van coach Piotr Konitz verloren met 24-22 op het veld van Houthalen en zagen tot overmaat van ramp ook Wezet de zege pakken bij Eynatten.

“Dat wij gaan verliezen bij Houthalen, is eigenlijk niet zo onlogisch”, zegt Olse-voorzitter Guido Hens. “Alleen doet de zege van Wezet op het veld van Eynatten bij ons de wenkbrauwe­n fronsen. Maar goed, er is nog geen man overboord. Alles staat alleen nog wat dichter bij mekaar. Er komen nu plots weer vier ploegen in aanmerking voor degradatie. Onze wedstrijd op het veld van Wezet heeft ook nog wat meer aan belang gewonnen. Die match moeten we absoluut winnen. Door de finale van de Belgische beker ligt de competitie volgend weekend even stil, zodat wij twee weken tijd hebben om ons optimaal voor te bereiden op de confrontat­ie met de Luikenaars.”

Sasja 2 zeker van degradatie

In tweede klasse ging Sasja 2 eervol met 2925 onderuit bij leider Kortrijk. Door de nederlaag is het nu ook wiskundig zeker dat de Hobokenare­n degraderen en volgend seizoen in liga 1 aan de slag moeten.

’t Noorden zeker van promotie

In liga 3 won ’t Noorden, ondanks het missen van een vijftienta­l open kansen, met ruime 37-23 cijfers van Groot-Bijgaarden. Het is zo zeker van promotie naar liga 2.

DHW Antwerpen maakt nog kans op titel

In de playdowns van de hoogste vrouwenree­ks won DHW Antwerpen na een schitteren­de tweede helft met 31-28 van Waasmunste­r. Aan de rust stonden de Antwerpse vrouwen nog 15-18 in het krijt, maar na de pauze zetten ze knap orde op zaken. Met nog twee wedstrijde­n te spelen, maakt DHW nog altijd kans op de titel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium