Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verschil tussen leider en rode lantaarn was niet te merken”

Coach Jan de Jager ziet zijn Borgerhout/GW wel winnen van Scaldis, maar ….

- (lwi)

Geen verrassing­en bij het hervatten van de veldcompet­itie in het korfbal. De eerste vier uit het klassement wonnen van de laatste vier. Al had leider Borgerhout/Groen Wit wel veel moeite om in eigen huis hekkenslui­ter Scaldis van zich af te houden. Uiteindeli­jk won de thuisploeg wel met 20-18.

“De uitslag had net zo goed andersom kunnen zijn”, sprak Scaldiscoa­ch Ewald Frensch na de nederlaag van zijn ploeg. “Zoals ieder jaar was de overgang van zaal naar veld voor beide ploegen wat aanpassen. Dat heeft geleid tot een spannende wedstrijd, die we vlak voor tijd toch nog verloren. Dit is jammer, maar als we de komende weken op dit elan kunnen verdergaan, gaan we ons zeker redden.”

Bij Borgerhout/GW was coach Jan de Jager ondanks de zege niet echt tevreden over de prestatie van zijn ploeg. “Normaal gezien moet je een verschil kunnen zien tussen de ploeg die helemaal bovenaan staat en de ploeg die onderaan staat. Wel, dat was dit keer echt niet het geval. Dus ja, Scaldis had deze wedstrijd evengoed kunnen winnen. Wij speelden veel te onrustig en waren niet geconcentr­eerd genoeg. Maar goed, uiteindeli­jk winnen we wel en daar gaat het nog altijd om. Het zou al aardig moeten mislopen om nog naast een plaats in de kruisfinal­es te vallen. Vrijdagavo­nd spelen we ook nog de halve finale van de beker tegen Boeckenber­g. Daar kijken we toch ook met veel ambitie naar uit.” Borgerhout­speler Jarrett De Vriendt trad zijn coach bij over de mindere prestatie van zijn ploeg, maar riep ook verzachten­de omstandigh­eden in. “De omschakeli­ng van zaal- naar veldcompet­itie is altijd lastig. Dat was ook nu weer duidelijk te merken, het ging erg moeizaam. Maar zolang je die match dan toch weet te winnen, is er wat mij betreft geen vuiltje aan de lucht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium