Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gerlinde Hublin (34) trekt lijst CD&V

- (jaa)

Gerlinde Hublin (34) trekt in oktober de CD&V-lijst in Wijnegem. Ze heeft ondanks haar jonge leeftijd al heel wat politieke ervaring, zij het tot dusver vooral achter de schermen.

Gerlinde Hublin weet wat haar te doen staat. Wijnegem is lang een CD&V-bolwerk geweest: de christende­mocraten leverden sinds 1947 de burgemeest­er. Leo Carpentier is voorlopig de laatste in dat rijtje. Hij moest de sjerp in 2013 doorgeven aan Ivo Wynants (N-VA). CD&V verzeilde in de oppositie. Wynants krijgt straks dus een uitdaagste­r die maar half zo oud is als de zittende burgemeest­er. Hublin zette in 2012 haar eerste stappen in de Wijnegemse politiek. Sindsdien zetelt ze als OCMW-raadslid. Ze is ook voorzitter van de lokale CD&V-afdeling. “Ik woon al meer dan twintig jaar in Wijnegem, ging hier naar de muziekscho­ol, de scouts en de plussers, waar ik later ook leider was. Ik was lid van de jeugdraad en ben betrokken bij de gemeenteli­jke 11.11.11-werking”, vertelt de jonge moeder.

Hublin kent het politieke bedrijf. Al tien jaar is ze parlementa­ir medewerker van Vlaams volksverte­genwoordig­er en partijgeno­te Katrien Schryvers, die ook OCMW-voorzitter is in Zoersel. “Nu treed ik op de voorgrond. We willen met de CD&V-ploeg een halt toeroepen aan de afbouw van de dienstverl­ening voor onze inwoners. Een gemeente besturen, is niet louter een besparings­operatie. Wij willen er zijn voor de inwoners en van Wijnegem een bruisende gemeente maken die mensen samenbreng­t. Als moeder van twee peuters trek ik ook de kaart van de duurzaamhe­id en wil ik ervoor zorgen dat Wijnegem een dorp blijft waar het aangenaam is om te wonen.”

Gerlinde Hublin kondigt aan dat oudgediend­en Liesbeth Verstrepen, Maria Pacquée-Rombouts, Philippe Michielsen­s, Inge Carpentier en Vik Werrebroec­k zich opnieuw verkiesbaa­r stellen voor CD&V.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Gerlinde Hublin.
FOTO JAN AUMAN Gerlinde Hublin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium