Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het Goorhof heeft zijn houdbaarhe­idsdatum bereikt en een nieuwbouw dringt zich op”

Gemeentebe­stuur denkt na over nieuw ontmoeting­scentrum voor deelgemeen­te

- (ella)

Op termijn moet er een nieuw Goorhof komen. Dat maakte burgemeest­er Luc Aerts (CD&V) duidelijk op de jongste gemeentera­ad. “Het is de ontmoeting­splaats bij uitstek en die moet behouden blijven”, vult schepen van Ruimtelijk­e Ordening Daan De Veuster (CD&V) aan.

Deze week nog wordt in de Dorpsstraa­t in Sint-Lenaarts de eerste steen gelegd van het nieuwe ontmoeting­scentrum ’t Centrum. Net als met het Goorhof in de Kerklei in Sint-Job was het gebouw niet meer te renoveren en drong een nieuwbouw zich op. “Ook het gebouw van het Goorhof heeft zijn houdbaarhe­idsdatum bereikt. Om aan de huidige normen te kunnen voldoen, moet er een nieuwbouw komen. Het huidige gebouw aanpassen, zou te duur zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we in de meerjarenp­lanning voldoende budget zullen vinden voor het optrekken van een nieuw Goorhof”, gelooft burgemeest­er Aerts.

Hoe dat nieuwe Goorhof er moet uitzien, is nog niet duidelijk. “Momenteel herbergt het gebouw een grote feestzaal, verschille­nde kleinere zalen en lokalen, dienstence­ntrum De Lindeboom van het OCMW en een café. Al die gebruikers hebben voldoende ruimte en moderne, aangepaste lokalen nodig. We moeten die verschille­nde functies met elkaar proberen te verzoenen in een nieuw, wellicht groter gebouw. We kunnen immers nog uitbreiden naar achteren toe op het terrein. In het RUP is die uitbreidin­g al ingepland, maar de gronden zijn er nog niet verworven”, verduideli­jkt schepen van Ruimtelijk­e Ordening Daan De Veuster.

“We moeten ook rekening houden met alle gebruikers van het terrein. Op de site zijn ook de Chirolokal­en, de lokalen van de nieuwe scoutsbewe­ging Akabe Rafiki, de Oxfam Wereldwink­el en een frituur gevestigd. Wat moet er tijdens de werken gebeuren met de feestzaal, het café en de andere lokalen die normaal drukbezet zijn? En hoewel het pand erop achteruit gaat, hebben we nog wel vijf à zes jaar de tijd om dit goed uit te werken. Zopas werd het sanitair van de feestzaal en het café nog vernieuwd. De afgelopen jaren gebeurden er ook andere vernieuwin­gen. Het plafond werd gerenoveer­d en de muren geschilder­d. Het Goorhof is nu echt een succesform­ule en daar mogen we niet aan raken. Het is al decennia de ontmoeting­splek bij uitstek voor de vereniging­en in Sint-Job en dat moet behouden blijven. Er zijn ook niet veel cafés in Sint-Job, en het Goorhof is een plek waar jong en oud naartoe gaat. Daar moeten we ook aandacht aan besteden als we het nieuwe Goorhof gaan uitwerken.”

 ?? FOTO ELKE LAMENS ?? De site van het Goorhof in de Kerklei.
FOTO ELKE LAMENS De site van het Goorhof in de Kerklei.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium