Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zes op de tien kijkers stellen ‘De Mol’ even uit

Slechts 363.853 Vlamingen kijken zondag live

- (tdl)

Van de 903.385 Vlamingen die zondag naar De Mol keken, deden amper 363.853 kijkers dat op het uur waarop het werd uitgezonde­n. Vier zegt dat live kijken voor alle zenders afneemt, maar het cijfer van zondag is wel erg laag.

Voor een half miljoen kijkers begon De Mol zondagavon­d niet om 20u: 534.532 Vlamingen bekeken het spelprogra­mma diezelfde avond op een zelfgekoze­n tijdstip. Dat is geen goed nieuws voor Vier: 60% van de mensen die zondag naar De Mol keken, kon de reclame doorspoele­n. 40% kon dat niet, al zijn er ook veel mensen die tijdens de reclame wegzappen.

Woordvoerd­er van Vier Kristof Demasure geeft toe dat het aantal uitgesteld­e kijkers zondag hoger lag dan anders. “Er wordt meer uitgesteld gekeken, maar dat geldt voor alle zenders. De Mol bereikt een jonger publiek dat sneller de weg vindt naar uitgesteld kijken.”

De Mol verhuisde dit jaar naar zondagavon­d en werd ook vervroegd naar 20u. Volgens Vier bereikt het programma op die manier meer volk, maar met bijna twee derde uitgesteld­e fans kan de zender niet tevreden zijn. Misschien speelt het zomeruur het programma parten en hebben heel wat Vlamingen om 20u nog even iets anders om handen.

Bovendien haalde De 3 Wijzen op Eén 941.203 kijkers, van wie er 841.949 wel live keken. Ook dat is opmerkelij­k: De 3 Wijzen nodigt veel meer uit tot uitgesteld kijken dan

De Mol, dat toch meer een programma is dat je moet gezien hebben om op maandag te kunnen meepraten aan de koffieauto­maat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium