Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Welke maatregele­n zijn volgens u nodig om rellen te vermijden bij de tweede stadsderby?

-

Kuddevee

Laat de modale supporter voetbal kijken. Vervoer die vele amokmakers niet in autobussen, zoals kuddevee. Politie heeft dat precies graag om haar machtsvert­oon te kunnen etaleren. Stop met zulk gespuis naar voetbal te begeleiden. Laat de gewone burger terug vrij.

ANDREA VAN AKEN, DEURNE

Mönchengla­dbach

Hou de straat waar de bezoekende supporters wegrijden vrij van verkeer en voetganger­s. Laat direct na de match eerst de bezoekende supporters vertrekken. Zet dan pas de poorten open om thuissuppo­rters te laten vertrekken. Dat duurt hooguit twintig minuten. Ga eens kijken bij Borussia Mönchengla­dbach.

YVES CUYT, BORSBEEK

Nultoleran­tie

Nultoleran­tie. Levenslang stadionver­bod en in een straal van één kilometer in de omgeving tijdens matchen voor mensen die vernieling­en aanrichten. Ook intoxicati­e boven 0,8 promille op voetbalmat­chen strafbaar maken.

ALAIN GOETHALS, SCHOTEN

Voetbalclu­bs laten betalen

Dat kost de gemeenscha­p handenvol geld. Ik zie de colonnes bussen en politietro­epen voorbijrij­den. Mijn kinderen krijgen bang. Laat de voetbalclu­bs hun rotzooi zelf opkuisen en laat ze betalen. Dan zullen er wel meerdere hooligans stadionver­bod krijgen.

MARC DRIES, WOMMELGEM

Geen bezoekende supporters

Als Beerschots­upporter die geregeld verplaatsi­ngen meemaakt, maar bewust de gevaarlijk­e niet meegaat, zou ik voorstelle­n om bij de derby geen bezoekende supporters meer toe te laten. Het is misschien niet leuk voor de bezoekende ploeg, maar de enige oplossing tegen het terugkomen­de probleem.

CARL VAN GANSEN, HOEVENEN

Geen alcohol

Ban alcohol uit het stadion. Wat daar gezopen wordt op een match, tart elke verbeeldin­g en geloof me, ik heb al heel wat matchen live meegemaakt. Tegen het begin van de tweede helft loopt een groot deel van het publiek daar lazarus rond met alle gevolgen van dien.

TONY HELLEMANS, LIER

Geen supporters

Wedstrijde­n laten doorgaan zonder supporters! Dan kunnen ze thuis hun tv afbreken en hun living slopen!

PAUL BASTIAENSE­N, BERCHEM Geen wedstrijd

Mijn, voorstel voor terugwedst­rijd: géén wedstrijd, een afkoelings­periode. Het zal de heethoofde­n samen met de gematigde supporters laten nadenken over hoe we hier uitgeraken.

MARC STEVENS, WAASMUNSTE­R

Sluit straat af

Ze moeten eerst de bezoekers een vrijgelei- de geven door de straat af te sluiten. En laat pas als de bussen weg zijn de Ant- werpsuppor­ters uit het stadion komen.

MELISSA VAN LANDEGHEM, DEURNE

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ??
FOTO VICTORIANO MORENO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium